Cum au mințit polițiștii și procurorii din Onești, ca să mușamalizeze dosare de amenințare! Documente exclusive
De Narcis Voica.
Publicat pe 03.03.2021 la 23:50
Actualizat pe 03.03.2021 la 23:30
Polițiștii și procurorii din Onești care au admirat amenințările din 2018 ale lui Gheorghe Moroșan și nu au luat nicio măsură, ajutându-l pe individ să ucidă doi oameni nevinovați, sunt experți în clasarea dosarelor de amenințare.
- Indivizii din Onești plătiți să-i protejeze pe cetățeni sunt specialiști în clasat dosare de amenințare
- Ca și în cazul dezaxatului pe care l-au lăsat să ucidă doi oameni, polițiștii și procurorii din Onești s-au acoperit cu acte și au mințit cât au putut, ca să lase infractori liberi
- Parchetul Onești a ajuns atât de departe cu minciuna, încât a susținut că o victimă nu putea primi telefoane de amenințare pe o cartelă SIM veche
SPYNEWS prezintă documente incredibile, care demonstrează cum tratează „oamenii legii” din Onești cazurile de amenințare și cum mint, în documente oficiale, pentru a acoperi incompetența. Pe scurt: un bucureștean care intrase în polemică în 2017 cu un infractor notoriu din Onești a primit, pe 6 august 2017, aproape de miezul nopții, două apeluri telefonice, de la un număr ascuns. Anterior, primise amenințări pe Facebook, de la un cont fictiv, „Balcanu Cosmin”. Întrucât suspecta că ar putea fi un apel de la individul care îl hărțuia, bucureșteanul a acceptat apelul, însă fără să vorbească.
În cadrul primului apel, bărbatul misterios a înjurat ca la ușa cortului, iar în al doilea a afirmat: „Pocăiește-te, fiindcă sfârșitul tău este aproape!” Ambele apeluri au fost înregistrate prin intermediul unei aplicații care era instalată pe telefon fix pentru asemenea situații. Însă, cartela SIM fiind din anul 2000, afișa ca operator compania Cosmote, care nu mai există. Totuși, cartela este perfect funcțională, dar într-o altă rețea.
Mai mult, în istoricul apelurilor se putea observa faptul că posesorul cartelei sunase la Serviciul Clienți înainte de a primi telefoanele de amenințare, iar faptul că respectivul SIM este folosit și la această oră o demonstrează poza de mai jos.
Întrucât suspectul locuiește în Onești, dosarul a ajuns pe mâna specialiștilor care, mai nou, l-au ajutat pe Gheorghe Moroșan să execute doi oameni. Astfel, după o anchetă care durat jumătate de an, timp în care nu au fost capabili să verifice nici măcar dacă există respectiva cartelă SIM, în baza propunerii polițiștilor din Onești, procurorii au clasat dosarul, pe motiv că „fapta nu există”, argumentând că partea vătămată nu putea primi apelurile de amenințare pe o cartelă care nu există, invocând faptul că „în 2017 nu exista rețeaua Cosmote”.
Victima a contestat decizia, însă, cum șeful Parchetului Onești a menținut soluția de clasare, demonstrând că știe să-și apere subalternii pricepuți la mușamalizarea dosarelor, nu a mai atacat în instanță ordonanța halucinantă.
Mai interesant este cum a ajuns numărul de telefon la autor. Singurele persoane care aveau numărul de telefon pe care au fost primite amenințările au fost chiar polițiștii și procurorii. Asta, deoarece victima sesizase Poliția și Parchetul cu privire la amenințările primite anterior pe Facebook. În plângerea respectivă, partea vătămată menționase numărul de telefon (Cosmote-ul acela „inexistent”), pentru a fi contactat de „oamenii legii”. La doar câteva zile, numărul a ajuns în posesia suspectului. Cum a fost posibil? Magie!
Nici măcar ofițerii de la Control Intern nu au reușit să afle, așa că și cazul de scurgeri de informații de la Onești a fost „aranjat”, punându-i-se cruce.
Aceiași polițiști și procurori pricepuți la clasarea dosarelor și lăsarea în libertate a criminalilor au mușamalizat și cazul unei fete care era hărțuită de un infractor violent, cu apucături de... Gheorghe Moroșan.
Fata a fost victima unor tentative de omor și de viol și, în naivitatea ei, a crezut că Poliția și Parchetul Onești lucrează în slujba cetățenilor. Polițiștii din Onești, coordonați de procurori, aveau, însă, alt scop: să claseze dosarul! Așa cum s-a întâmplat și în conversația de mai jos, în care un ofițer de la Onești se milogea de victimă să-și retragă plângerea, explicând că asta era dorința procuroarei Lidia Marin (actualmente Lidia Paris).