Cum îți dai seama dacă un ou este proaspăt sau vechi. Trucul util tuturor gospodinelor de Paște
Publicat pe 12.04.2022 la 21:07 Actualizat pe 12.04.2022 la 21:07
Sfintele Sărbători Pascale bat la ușă, astfel că numeroase gospodine se gândesc deja ce preparate să pună pe masă! Ei bine însă, înainte de a vă apuca de treabă, cel mai important lucru este să verficați dacă ouăle pe care le folosiți sunt sau nu proaspete. Cum se face acest truc?! Este foarte ușor și ideal pentru oricine! Iată ce trebuie să faci!
- Cum se verficaă ouăle
- Cel mai util truc pentru această perioadă
Te-ai întrebat cel puțin o dată dacă ouăle pe care le-ai cumpărat de la magazin sunt proaspete?! Îți faci griji ca nu cumva ouăle pe care le vopsești de Paște să fie vechi? Noi avem soluția care te scapă de aceste dubii!
Cum verifici dacă este sau nu proaspăt oul pe care vrei să-l folosești
Ce-i drept, când vine vorba de ouăle din supermarket-uri, datele de expirare sunt scrise pe ouă, însă ce ne facem atunci când cumpărăm de la fermieri sau sunt primite de la rudele de la țară. Este mai simplu ca niciodată, pentru că tot ceea ce trebuie să faci este să iei un bol adânc în care să pui apă rece.
Apa trebuie să fie suficient de multă încât oul să se scufunde complet și deasupra lui să mai fie câțiva centimetri de apă. Din acest moment, ai doar două variante, și anume: dacă oul se scufundă și se așază pe o parte, atunci este proaspăt și este bun pentru consum, iar totodată, dacă se scufundă și rămâne în poziție verticală, este vechi și trebuie aruncat sau folosit imediat.
Care este secretul acestui truc
Te întrebi cum este posibil acest truc? Explicația nu este deloc una grea sau sofisticată. Tot ceea ce trebuie să știi este că, coaja ouălor este semipermeabilă, iar pe măsură ce oul se învechește, lichidul din interior începe să se evapore și este înlocuit de aer.
De asemenea, reamintim că pentru a vă fi mai uor să curățați ouăle de Paște, în apa în care le fierbeți este bine să puneți puțin mai multă sare decât de obicei și să le puneți în apă rece imediat după ce le-ați luat de pe foc.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de pască modernă. Un preparat gustos pentru zilele de Paște