Rețetă de pască modernă. Un preparat gustos pentru zilele de Paște
Publicat pe 12.04.2022 la 15:48 Actualizat pe 12.04.2022 la 15:48
Se apropie Paștele cu pași repezi, iar tu nu ști ce rețetă de pască să prepari? Ei bine, noi venim cu soluția și îți prezentăm o pască modernă. Este un preparat gustos pentru zilele de sărbătoare. Iată cum să pregătești cea mai bună pască, dar și de ce ingrediente ai nevoie!
- Rețetă de pască modernă
- Un preparat pentru zilele de Paște
Pasca se pregătește doar o dată pe an, în perioada Paștelui și, de aceea, vă vom prezenta o rețetă de pască modernă. Este un preparat pentru tine și pentru toți cei dragi ție, iar gustul te va face să te lingi pe degete. Îți vei impresiona și cei mai pretențioși musafiri!
Ingrediente:
-100 gr zahăr
-2 linguri rase de făină
-1 lingură de rom
-6 ouă
-600 gr de brânză de vaci
-200 gr de stafide
Pentru umplutură:
-1 linguriță de praf de copt
-1 lingură de lapte
-50 gr de zahăr
-125 gr de făină
-1 gălbenuș de ou
-50 gr de unt moale
Pentru aluat:
-coaja de la o lămâie
Pentru tavă:
-20 gr de unt moale
Mod de preparare:
Stafidele se pun în apă caldă cu rom și se lasă acolo pentru o perioadă. Pentru aluat, bateți untul bine și amestecați-l cu gălbenușul, făina, zahărul, laptele și praful de copt. Frământați aluatul timp de cinci minute, apoi formați o bilă și lăsați-l la rece pentru aproximativ două ore. Se scoate mai repede cu 15 minute înainte să dați tava la cuptor.
Întindeți aluatul și așezați-l într-o tavă rotundă unsă cu unt. Pentru umplutură, frecați bine gălbenușul cu zahăr până obțineți o cremă albă și spumoasă, apoi adăugați făina, coaja de la lămâie și brânza. Bateți albușurile cu un praf de sare și adăugați brânza, apoi amestecați-le ușor. Jumătate din compoziția din amestecul de brânză se pune în tavă, se presară stafidele și apoi de pune a doua parte din brânză. Se dă la cuptor pentru aproximativ 50 de minute și după se lasă la răcit în tavă.
Citește și: Rețetă de pască cu brânză dulce și aluat pufos de cozonac. Un desert pentru toți cei dragi