Cum poți să menții răcoare în dormitor în timpul verii. Trucul care te va ajuta în zilele caniculare
De Razvan Paltin.
Publicat pe 06.07.2022 la 20:13
Actualizat pe 06.07.2022 la 20:13
În zilele caniculare de vară cu toții ne dorim ca în dormitor și în casă să simțim răcoare, căci nu e deloc o plăcere să stai în temperaturi ridicate și somnul să fie unul stresant. Îți prezentăm câteva trucuri care te vor ajuta să menții răcoarea în casă.
- Trucuri pentru a menține răcoare în cameră
- Ce trebuie să faci când îți e foarte cald
Vara e sezonul preferat al multora dintre noi, însă temperaturile ridicate ne fac să ne simțim destul de stresați, să nu ne mai putem concentra și să avem impresia că nu ne putem odihni cum trebuie.
Deși gradele în termometre sunt ridicate pe timp de zi, nici noaptea nu scad cu mult, însă avem câteva trucuri care ne vor ajuta să menținăm răcoare în casă.
Cum poți menține răcoare în dormitor în timpul verii
Pentru a păstra dormitorul răcoros pe timp de noapte e bine să folosiți o sticlă cu apă pe care o lăsați la picioarele patului. Ea trebuie umplută de la robinet și pusă câteva ore la congelator, înainte de a o aduce în cameră.
Experții mai recomandă să folosiți frigiderul și pentru a putea să răciți așternuturile. Se zice că e bine să lăsați fața de pernă la frigider câteva ore înainte de a vă culca, căci acest lucru ne va ajuta în nopțile toride de vară.
Temperatura corpului poate fi răcită și prin purtarea unor șosete care la fel vor trebui introduse la frigider înainte de a vă culca.
E bine ca înainte de culcare să faci un duș rece
Un alt truc mai arată că înainte de culcare ar fi bine să vă spălați picioarele și încheieturile cu apă rece, căci acest lucru va ajuta la scăderea temperaturii corpului.
Dacă îți e în continuare foarte cald, fă un duș rece sau chiar o baie rece ca să te poți răcori foarte bine. Experții mai spun că o baie înainte de culcare ajută foarte mult la scăderea temperaturii corpului și bineînțeles la un somn mai odihnitor. Încearcă să aerisești camera după apunerea soarelui, pentru ca aerul proaspăt să intre în cameră, mai ales dacă bate și ușor vântul.