Cum să prepari cel mai bun mujdei de usturoi. Secretul despre care nu știai
Publicat pe 15.07.2022 la 13:31 Actualizat pe 15.07.2022 la 13:31
Încă din vechi strămoși mujdeiul de usturoi reprezintă unul dintre cele mai căutate sosuri, atât când vine vorba de pește, cât și de preparate pe bază de carne animală. Ei bine însă, oricine știe să îl prepare, însă asta nu înseamnă că o fac și bine. Iată secretul unui mujdei de usturoi reușit!
- Mujdei de usturoi reușit
- Care este secretul
În timp ce unele persoane aleg mujdeiul de usturoi clasic cu apă, altele îl preferă pe cel cu smântână sau cu sos de roșii, însă orice variantă ar fi pe placul lor, un mujdei ca la carte pleacă de la ingredientele principale.
Modul în care poți prepara cel mai bun mujdei de usturoi
Da! Pentru a îți delecta papilele gustative cu un mujdei de usturoi ca la carte, trebuie să știi că usturoiul, ulei și sarea trebuie să fie alese cu mare grijă, astfel încât aceste ingrediente sunt cele care-i dau gustul unic și inconfundabil.
Mai concret, este de preferat să alegi variantele ecologice și usturoiul românesc, asta dacă vrei să te bucuri de beneficiile pe care le are, iar de asemenea, uleiul trebuie să fie ori extravirgin de măsline ori uleiurile presate la rece.
Așa se prepară corect mujdeiul de usturoi
Ei bine însă, asta nu este tot! Nu doar usturoiul și uleiul ales contează, ci inclusiv sarea. Deși nu mulți știu acest lucru, sarea trebuie să fie aleasă cu mare atenție și de asemenea folosită în cantități extrem de mici, fiindcă altfel poate duce la o serie de probleme de sănătate.
Prin urmare, sarea trebuie adăugată în cantități mici, cât cuprinzi între degete, cea mai bună și sănătoasă fiind cea de mare netratată și sarea de mină, nerafinată, acestea fiind catalogate ca cele mai puțin dăunătoare.