Cum s-a „rezolvat” scandalul puşcăriaşilor care s-au îmbătat la Ministerul de Justiţie! Documente exclusive

+5 click pentru
galerie

Reprezentanții Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) au găsit o explicație incredibilă pentru scandalul uriaș izbucnit după ce un deținut care muncea în exterior s-a îmbătat criță la perecerea de pensionare a unei directoare, care a avut loc într-un sediu care aparține Ministerului Justiției.

Un nou scandal a zguduit ANP după ce, recent, conducerea Penitenciarul Jilava a declanșat o anchetă internă legată de un incident neobișnuit, dar care ar fi avut implicații grave. Spynews a relatat că gardienii închisorii s-au sesizat, luna aceasta, în data de 11, că un deținut care avea drept de muncă în exterior și care lucra la sediul central al ANP, care aparține de Ministerul Justiției, s-a întors atât de beat, încât abia se putea ține pe picioare. S-a declanșat imediat o anchetă, însă subiectul cercetărilor era unul delicat, în condițiile în care tot atunci, în sediul menționat, a fost organizată și petrecerea de pensionare a unei directoare.

Un răspuns oficial formulat de ANP la solicitarea spynews.ro, arată, însă, cum a rezovat echipa de anchetă problema și cum a căzut vina exclusiv pe deținutul scăpat la băutură. În răspunsul respectiv, ANP recunoaște că la data de 11 aprilie, în sediul instituției a avut loc un “bufet informal”, organizat cu ocazia pensionării unui angajat, la care au fost servite produse de patiserie, băuturi răcoritoare și, simbolic, șampanie. În același răspuns se arată că, în clădirea respectivă, lucrează cinci deținuți care au drept de muncă în exterior, fără pază, care se ocupă de curățenie.

Deținutul care face obiectul anchetei s-ar fi întors beat, însă, în data de 12 aprilie, adică la o diferență de o zi față de petrecere amintită. Acesta ar fi povestit că, atunci când a coborât să ducă gunoiul, ar fi găsit în tomberon o sticlă cu alcool, pe care ar fi băut-o. Ca urmare, oficial, nu există nicio legătură “de cauzalitate” între petrecerea directoarei și beția deținutului, care "și-a luat singur fapta", iar în consecință, a fost oprit de la muncă și este cercetat disciplinar.

Dacă ţi-a plăcut articolul, te așteptăm și pe Facebook. Avem și Instagram.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro