Cum se vor relua cursurile după vacanța prelungită de primăvară. Anunțul făcut de președintele Klaus Iohannis
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 08.04.2021 la 19:23
Actualizat pe 08.04.2021 la 19:23
După întâlnirea cu Sorin Cîmpeanu, Klaus Iohannis face referiri cu privire la reluarea cursurilor pentru elevi după vacanța prelungită de primăvară. Cursurile se vor relua în același sistem, având la bază aceleași scenarii ca și până acum. Iată ce a anunțat președintele țării, Klaus Iohannis!
- Cum se vor desfășura cursurile după vacanța de primăvară
- Scenariile vor fi valabile până la sfârșitul anului școlar
Președintele țării, Klaus Iohannis, a avut o întâlnire cu ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, în care au discutat mai multe aspecte privind sistemul educațional românesc, dar și cum se vor desfășura cursurile după încheierea vacanței de primăvară.
Cum se vor relua cursurile după vacanța de primăvară
S-a discutat cum se va derula, dar și cum se va finaliza anul școlar 2020-2021, an școlar care a suferit mai multe schimbări cauzate de expansiunea pandemiei de coronavirus. Administrația Prezidențială a anunțat că toate măsurile luate au ca scop central și comun siguranța tuturor elevilor.
S-a ajuns la concluzia că se vor aplica aceleași scenarii pe baza cărora s-a desfășurat activitatea didactică în acest semestru, iar pentru ca toți elevii să se întoarcă din nou în băncile școlilor trebuie să se țină cont de situația epidemiologică în fiecare localitate.
Președintele Klaus Iohannis i-a adus laude ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, pentru toate demersurile sale în ceea ce privește încurajarea tuturor elevilor să se vaccineze, dar a precizat că procesul de imunizare trebuie să fie mult mai răspândit în rândul adolescenților.
Care sunt scenariile de organizare pentru învățământ în contextul pandemiei
Klaus Iohannis a subliniat faptul că doar imunizarea poate stabili un cadru favorabil de desfășurare a cursurilor, atât în rândul elevilor, cât și în rândul dascălilor.
În localitățile unde incidența este mai mică sau egală cu 1/1000 de locuitori, toți preşcolarii şi elevii merg fizic în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie.
În localitățile în care incidența este mai mare de 1/1000 dar mai mică sau egală cu 3/1000 de locuitori, prezența fizică este valabilă numai pentru preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, elevii din clasele a VIII-a şi a XII-a, a XIII-a, și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal.
Citește și: Klaus Iohannis, despre posibilitatea revenirii la normalitate: ”Avem motive reale de optimism și speranță”