Cum și când se va realiza testarea imunologică în România. Anunțul important făcut de Nelu Tătaru!

Cum și când se va realiza testarea imunologică în România. Anunțul important făcut de Nelu Tătaru! © Arhivă

Nelu Tătaru a anunțat când va avea loc testarea imunologică la nivelul întregii țări. De asemenea, Ministrul Sănătății a explicat și în ce mod se va realiza acest lucru. 

Ministrul Sănătății a transmis că testarea la nivelul României va începe după data de 1 iunie. Nelu Tătaru a explicat că aceasta este menită să arate care e procentajul cetățenilor din țara noastră care s-au imunizat și, prin urmare, prezintă anticorpi pentru virusul ucigaș din China.

„După 1 iunie, la nivelul fiecărei regiuni de dezvoltare (n.r. începe testarea). Avem opt regiuni de dezvoltare. La nivelul fiecărui judeţe, la nivelul fiecărei grupe de vârstă se iau eşantioane şi se testează. Este un studiu de seroprevalenţă”, a spus Nelu Tătaru la o televiziune de știri, conform agerpres.ro.

În continuare, Ministrul Sănătății a explicat că după ce se va realiza această evaluare a procentajului persoanelor care s-au imunizat și au anticorpi, se poate determina ce procent din populația țării s-a imunizat. Totodată, Nelu Tătaru a transmis că în acest fel se va putea previziona o evoluție uterioară a pandemiei.

„Se fac teste imunologice şi vom vedea din fiecare grupă de vârstă cam care este procentajul în care persoanele din România s-au imunizat şi prezintă anticorpi. (...) În momentul în care avem această evaluare, putem spune cam ce procent din populaţia României s-a imunizat şi putem previziona şi o evoluţie ulterioară a acestei pandemii, dacă vom avea spre toamnă o curbă sau vom avea o creştere uşoară, lentă şi o trecere de tip epidemic ca o gripă sezonieră”, a mai spus Nelu Tătaru, potrivit aceleiași surse.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro