Cutremur în România, în urmă cu doar câteva minute. Unde a avut loc seismul

Cutremur în România, în urmă cu doar câteva minute. Unde a avut loc seismul © arhivă

România a fost din nou lovită de cutremur, în urmă cu doar câteva minute. Seismul a avut loc în județul Buzău, zona seismică Vrancea și a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter.

În România s-a produs recent un nou cutremur. Seismul a avut loc în județul Buzău, în zona seismică Vrancea și, potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul a avut o magnitudine de 2,7 grade pe scara Richter. 

În apropierea căror orașe s-a produs cutremurul

Cutremurul din Buzău s-a produs la ora 18:10 minute, la o admâncine de 146 de kilometri, mai anunță Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului.

Seismul din Vrancea s-a produs în apropierea orașelor: Brașov (75 km), Ploiești (80 km), Bacău (115 km), Brăila (115 km), Galați (116 km), București (130 km), Pitești (155 km), mai informează INFP. 

Ce spune Gheorghe Mărmureanu. Urmează un cutremur mare în România?

Gheorghe Mărmureanu a vorbit de foarte multe ori despre seismele produse în România, dar și despre posibilitatea de a se înregistra un cutremur uriaș, la noi în țară.

„Cutremurul va fi adânc şi acesta va fi norocul României. Cu cât e mai adânc, cu atât energia se disipă pe o suprafaţă mai mare. Va fi o suprafaţă foarte mare, de la Moscova la Cairo. Pe toată Europa, aş spune. Eu sunt optimist, acesta este cuvântul. Adâncimea va fi de 150-170 de km. Şansele sunt foarte mari să fie după 2040 - 2041. Sunt calcule de peste trei secole şi care văd că se satisfac. Văd că până acum nu am greşit deloc”, a mai spus Gheorghe Mărmureanu.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro