Cutremur puternic în România, vineri dimineață

Cutremur puternic în România, vineri dimineață © Fotografie simbol: arhivă

Un cutremur puternic a avut loc vineri dimineață în zona seismică Vrancea. Seismul a fost înregistrat la ora 10:00. 

Potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, cutremurul s-a produs la ora 10:00 în județul Vrancea și a înregistrat o magnitudine de 4,1 grade pe scara Richter. 

Zilele trecute au avut loc mai multe cutremure în județul Buzău, cu magnitudini cuprinse între 2,1 și 2,6 grade pe scara Richter. Și în Vrancea s-au produs câteva, cel mai mare fiind de 3,6 grade. 

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, cel mai renumit seismolog din România, a vorbit în urmă cu ceva timp despre când va putea avea loc următorul mare cutremur din ţara noastră. Acesta spune că populaţia nu trebuie să se alarmeze pentru că vor mai trece zeci de ani până când ţara noastră ar putea fi lovită, din nou, de un cutremur cu magnitudine foarte mare. Astfel preconizează că următorul cutremur mare ar putea avea loc peste 65 de ani.

"Am observat că există cutremure la 37, 38 de ani. Altele sunt la 64 de ani, altele la 100 de ani. Că se întâmplă aşa, asta e altceva. Ciclul nou care a început în 1940 a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64 că 37 a trecut. Deci urmează cam în 64, 65, 66 de ani viitorul mare cutremur. Ce magnitutine am vorbi? Peste 7. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, în Dobrogea ceva către Kiev", a mai spus Gheoghe Mărmureanu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro