Săptămâna a început cu două cutremure! S-au produs la câteva ore diferenţă

Săptămâna a început cu două cutremure! S-au produs la câteva ore diferenţă © Fotografie simbol: arhivă

Ultima săptămână a lunii august a început cu două cutremure. Seismele s-au produs la câteva ore distanţă, în judeţele Buzău şi Vrancea, cunoscute drept zonă seismică. 

Potrivit informațiilor oferite de Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului, primul cutremur a avut loc la 00:05, în judeţul Buzău şi a înregistrat o magnitudine de 2,5 grade pe scara Richter, iar cel de-al doilea la ora 06:08, în judeţul Vrancea cu o magnitudine de 3,6 grade pe scara Richter. 

Nu mai puţin de 16 cutremure au avut loc în luna august, în România. Cel mai puternic cutremur care a avut loc în ţara noastră, în luna august, s-a produs în judeţul Buzău, pe data de 7 august şi a înregistrat magnitudinea de 4,2.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, cel mai renumit seismolog din România, a vorbit în urmă cu ceva timp despre când va putea avea loc următorul mare cutremur din ţara noastră. Acesta spune că populaţia nu trebuie să se alarmeze pentru că vor mai trece zeci de ani până când ţara noastră ar putea fi lovită, din nou, de un cutremur cu magnitudine foarte mare. Astfel preconizează că următorul cutremur mare ar putea avea loc peste 65 de ani.

"Am observat că există cutremure la 37, 38 de ani. Altele sunt la 64 de ani, altele la 100 de ani. Că se întâmplă aşa, asta e altceva. Ciclul nou care a început în 1940 a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64 că 37 a trecut. Deci urmează cam în 64, 65, 66 de ani viitorul mare cutremur. Ce magnitutine am vorbi? Peste 7. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, în Dobrogea ceva către Kiev", a mai spus Gheoghe Mărmureanu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro