Cutremur serios, joi dimineaţă, în judeţul Buzău

Cutremur serios, joi dimineaţă, în judeţul Buzău © Arhivă

Cutremur, în România, joi dimineaţă. Seismul a avut loc în judeţul Buzău şi s-a produs la o adâncime de 134 de kilometri. De asemenea, cutremurul a înregistrat magnitudinea de 3,4. Cutremurul are loc la doar două zile după ce un alt seism s-a produs în judeţul Buzău, pe data de 20 august, şi a înregistrat magnitudinea 2,9.

Cutremure cu magnitudine mare, în luna august

Nu mai puţin de 11 cutremure cu magnitudinea peste 3 au avut loc în luna august, în România. Cel mai puternic cutremur care a avut loc în ţara noastră, în luna august, s-a produs în judeţul Buzău, pe data de 7 august şi a înregistrat magnitudinea de 4,2. Cutremurul a avut loc la o adâncime de 120 de kilometri.

Gheorghe Mărmureanu, despre marele cutremur

Gheorghe Mărmureanu, cel mai renumit seismolog din România, a vorbit în urmă cu ceva timp despre când va putea avea loc următorul mare cutremur din ţara noastră. Acesta spune că populaţia nu trebuie să se alarmeze pentru că vor mai trece zeci de ani până când ţara noastră ar putea fi lovită, din nou, de un cutremur cu magnitudine foarte mare. Astfel preconizează că următorul cutremur mare ar putea avea loc peste 65 de ani.

"Am observat că există cutremure la 37, 38 de ani. Altele sunt la 64 de ani, altele la 100 de ani. Că se întâmplă aşa, asta e altceva. Ciclul nou care a început în 1940 a fost acum 37, ar trebui să fie ori 64 că 37 a trecut. Deci urmează cam în 64, 65, 66 de ani viitorul mare cutremur.

Ce magnitutine am vorbi? Peste 7. Viitorul mare cutremur va prinde sudul Moldovei, partea de răsărit a Munteniei, în Dobrogea ceva către Kiev.", a mai spus Gheoghe Mărmureanu. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro