Dacia și Ford și-au suspendat activitatea până în aprilie. Zeci de mii de oameni, în șomaj tehnic

Dacia și Ford și-au suspendat activitatea până în aprilie. Zeci de mii de oameni, în șomaj tehnic © Hepta

Uzina Dacia de la Mioveni a anunțat că își suspendă activitatea până pe 5 aprilie, făcând ca aproape 14.000 de angajați să intre în șomaj tehnic. Măsura vine după ce, marți, Uzina Ford de la Craiova anunța că și ea își închide porțile.

În jur de 13.500 de angajați ai uzinei Dacia de la Mioveni au intrat, până în aprilie, în șomaj tehnic, au anunțat liderii sindicatelor. În această perioadă, oamenii vor primi 85% din salariu. La uzină vor mai veni în continuare angajați din sectorul de mentenanță și câțiva paznici.

În contextul în care există pericolul ca criza COVID-19 să nu se amelorieze până la data comunicată, sindicaliștii nu exclud posibilitatea ca perioada de șomaj tehnic să se prelungească. 

În timpul în care uzina va fi închisă, vor fi făcute ample operațiuni de igienizare.

Ieri s-a închis și uzina Ford Craiova

Marți, reprezentanții Ford anunțau că își suspendă activitatea de producție în Europa, acest lucru afectând și angajații uzinei din Craiova. În jur de 6.000 de oameni au intrat în șomaj tehnic până în luna aprilie.

Cât stau acasă, oamenii vor primi 78% din salariu, cu posibilitatea prelungirii șomajului tehnic în funcție de evoluția pandemiei.

Ford și-a închis temporar și alte reprezentanțe din Europa. Aceleași măsuri le-au luat și Volkswagen și Renault, tot cu intenția de a încetini răspândirea noului coronavirus. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro