Ce spune Parchetul despre săltarea lui Dani Mocanu, de către mascați și cât riscă manelistul să stea după gratii

Ce spune Parchetul despre săltarea lui Dani Mocanu, de către mascați și cât riscă manelistul să stea după gratii © Spynews

Dani Mocanu a fost săltat de mascaţi în această dimineaţa, la ora 6:00, din casa lui din Piteşti, potrivit surselor www.spynews.ro.

După ce Dani Mocanu a fost săltat de mascați în această dimineață, Parchetul a emis un comunicat prin care se explică ce anume a condus la această situație, în ceea ce-l privește pe manelist. 

„Instituția purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de la lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucurști au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de o persoană, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de incitare la ură sau discriminare, faptă prev. de art. 368 Cod penal.
În cuprinsul ordonanței prin care s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale au fost reținute următoarele:

„În cursul lunii aprilie a anului 2019, o peroană de sex masculin a postat pe platforma de media online Youtube un videoclip ce instigă la ură și discriminare împotriva femeilor, videoclip ce are până în prezent peste 17 milioane de vizualizări”. 
În cursul zilei de 29 iulie 2019 a fost efectuată o percheziție domiciliară la o adresă din orașul Ștefănești, județ Argeș, iar ulterior efectuării percheziției suspectul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 București. 

Facem precizarea că dispunerea efectuării în continuare a urmăririi penale este o instituțuție reglementată de Codul de procedură penală, care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție” se arată în comunicatul Parchetului. 

Dacă va fi găsit vinovat, potrivit art. 368 Cod penal, Dani Mocanu riscă să stea la închisoare de la 6 luni la 3 ani sau să fie sancționat cu amendă.

R.D.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro