Data de la care vor crește pensiile românilor. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban

+2 click pentru
galerie

Data de la care vor crește pensiile românilor. Anunțul făcut de premierul Ludovic Orban © arhivă

Ludovic Orban a făcut noi precizări privind creșterea pensiilor românilor. Premierul a anunțat data de la care sumele primite de pensionari vor crește, menționând totuși că nu știe cât de mare va fi această majorare. 

Pensiile românilor cresc de la 1 septembrie 

Premierul Ludovic Orban a anunțat că pensiile românilor vor crește de la data de 1 septembrie, așa cum scrie și în lege. Deși data majorării este oficială, Ludovic Orban a precizat că nu știe exact cu cât vor crește pensiile românilor.

De asemenea, șeful Guvernului a adăugat că se va ține cont, în cazul majorărilor, de analizele făcute de Comisia Europeană și de alte instituții de la Bruxelles. 

„Vom crește pensiile, dar decizia de creștere a pensiilor nu poate fi luată decât după o analiză foarte serioasă. Pentru că noi ne dorim creșterea pensiilor dar vrem să avem și siguranța că pensiile vor putea fi plătite.

Pentru că drumul spre Iad e pavat cu bune intenții. Dacă tu crești un venit fără să ai resursele financiare și fără să ai garanția că vei avea capacietatea să plătești fie salariile, fie pensiile, după prognozele pe care nu le facem numai noi, ci alte instituții internaționale, aici, de fapt, se face un mare rău”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Antena3. 

La începutul lunii mai, Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a transmis că există o reticență legat de mărirea cu 40% a pensiilor, așa cum era în plan anterior pandemiei de coronavirus. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro