De ce a făcut Dan Diaconescu închisoare, în anul 2015. Jurnalistul a fost condamnat definitiv la 5 ani în spatele gratiilor
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 06.04.2023 la 13:21
Actualizat pe 06.04.2023 la 13:21
Dan Diaconescu este în centrul atenției în aceste momente, după ce a fost reținut în această dimineață de poliție. Ei bine, jurnalistul a făcut închisoare în trecut, după ce în 2015 a fost condamnat definitiv la 5 ani, în spatele gratiilor.
- Dan Diaconescu a mai făcut închisoare
- De ce a fost acuzat în anul 2015
Polițiștii l-au săltat pe jurnalist în această dimineață, după ce au efectuat percheziții la locuința lui. Această situație nu este una necunoscută pentru Dan Diaconescu, deoarece a mai avut probleme grave cu legea, când a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare, de către Curtea de Apel București.
De ce a făcut Dan Diaconescu închisoare în anul 2015
În anul 2015, întreaga țară se uta la televizor și îl vedea pe Dan Diaconescu încătușat, pe drumul înspre închisoare. După ce a făcut furori la televizor și a fost în centrul atenției ani întregi, jurnalistul și-a petrecut cinci ani și șase luni în spatele gratiilor.
Dacă de această dată a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu minore, în anul 2015 lucrurile au stat complet diferit. Jurnalistul a fost acuzat atunci că i-a șantajat pe Ion Moț, fostul primar al comunei Zărand și pe Paul petru Țâdrea.
În baza acestor acuzații, Dan Diaconescu a fost săltat de polițiști și dus la Penitenciarul Rahova, unde urma să își petreacă următorii cinci ani și șase luni de închisoare. Chair dacă decizia a fost definitivă, jurnalistul a fost de părere că oamenii vor doar ”să îl închidă”.
Jurnalistul a primit interdicții
În urma acuzațiilor și a arestării sale, televiziunea lui a fost închisă. Dincolo de pedeapsa cu închisoarea, Curtea de Apel a decis, la acea vreme, să îi interzică să mai practice orice activitate în presă sau televiziune, timp de încă cinci ani, după ce este eliberat din închisoare.
După arestarea lui Dan Diaconescu, au mai fost taxate și alte persoane din jurul lui. De exemplu, Doru Pârv, realizator de programe la televiziunea jurnalistului și un fostul realizator de programe Ghezea Mitruș au fost condamnați în același dosar.
”Caracteristica inculpaţilor de persoane instruite nu convinge ca un element în favoarea acestora cât timp instrucţia superioară presupusă în sarcina lor nu a acţionat ca un element de cenzură de natură a împiedica săvârşirea infracţiunilor şi nici ca o moralitate superioară aptă să trezească în conştiinţa acestora regretul faptelor comise nici după săvârşirea acestora şi nici măcar după descoperirea lor.
Din contră, acest grad de instruire a permis inculpaţilor abordarea infracţiunii de şantaj dintr-o perspectivă inedită şi anume aceea a ameninţărilor aduse părţilor vătămate prin intermediul mijloacelor mass-media.”, a motivat DNA, la acea vreme.