De ce e bine să pui o monedă în frigider atunci când pleci în vacanță. Trucul incredibil care îți va fi de folos
De Razvan Paltin.
Publicat pe 14.07.2022 la 13:10
Actualizat pe 14.07.2022 la 13:10
Mulți oameni aruncă mâncarea din frigider atunci când se pregătesc să plece în concendiu, asta pentru a nu le găsi stricate atunci când se întorc. Alimentele se pot strica chiar dacă se află în interior, însă există un truc cu o monedă ce te va ajuta și îți va fi de mare folos. Iată ce trebuie să faci!
- La ce își va folosi acest truc
- Te va ajuta să știi ce e bine să consumi
Atunci când plecăm în concediu facem curățenie în frigider și aruncăm multe alimente, totul de teama de a nu le găsi stricate atunci când ne întoarcem. Există un truc care te va ajuta să-ți dai seama dacă mâncarea pe care ai avut-o în frigider s-a alterat sau nu, iar acesta îți va fi de mare folos.
De ce trebuie să pui o monedă în frigider atunci când pleci în vacanță. Te va ajuta acest truc
Atunci când nu umblați la frigider zile întregi, temperatura din interior nu rămâne constantă, iar acest lucru poate duce la stricarea alimentelor, însă cu ajutorul unei monede și al unui vas de apă vei scăpa de probleme.
Trebuie să puneți un vas cu apă la congelator până când acesta îngheață complet, iar ulterior puneți moneda deasupra gheții chiar în centru și lăsați vasul în frigider.
În momentul în care vă întoarceți din vacanță va trebui să verificați vasul cu apa și monedă. Ea ar trebui să se regăsească fix pe mijloc, acolo unde ați lăsat-o, chiar dacă apa s-a topit treptat. Dacă o găsiți în poziția inială, atunci înseamnă că alimentele din frigider au stat la temperatura scăzută și că pot fi în continuare consumate. În cazul în care moneda nu se mai află în aceeași poziție, atunci alimentele s-au alterat și trebuie să le arunci.
Cum se depozitează corect alimentele în frigider
Niciodată temperatura din frigider nu va fi aceeași pe toate rafturile. Cea mai scăzută temperatură se află pe raftul de jos al frigiderului, acesta fiind locul ideal pentru a depozita carnea proaspătă. Ea trebuie să fie însă bine ambalată și nu trebuie să intre în contact cu mâncarea gătită sau cu alte alimente.
Rafturile de sus pot fi folosite în mod special pentru a depozita alimente ce nu sunt pretențioase la temperatura, aceasta fiind laptele, ouăle, dar și fructele sau legumele. Cea mai ridicată temperatură e pe ușa frigiderului, iar aici puteți depozita recipiente cu sosuri, maioneză, sticle de băutură, gem sau sau dulceață ori medicamente ce trebuie să fie ținute la rece.
Citește și: Trucul perfect pentru a frăgezi carnea de porc. Singurul ingredient din bucătărie care va face diferența