ÎNTREBAREA ZILEI: De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu?

ÎNTREBAREA ZILEI: De ce frigiderul are lumină interioară, dar congelatorul nu? © Foto simbol Pixabay

Dacă ţi-e sete în mijlocul nopţii, te poţi duce la frigider să iei o sticlă cu apă rece, fără să aprinzi lumina sau să iei ceva de-ale gurii, fără să incomodezi restul familiei. Acest lucru este posibil pentru că orice frigider are bec. Însă, te-ai întrebat vreodată de ce nu are şi congelatorul?

În mod surprinzător, sunt multe teorii în ceea ce priveşte motivele pentru care majoritatea congelatoarelor nu au lumină interioară.Cea mai plauzibilă dintre ele are legătură cu... costurile!

De ce congelatoarele nu au lumină interioară

Ei bine, când oamenii deschid uşa de la congelator, ştiu în general ce caută, iar în 90% dintre cazuri, acesta este deschis doar pe lumina zilei. Pentru că oamenii nu deschid congelatorul la fel de des ca frigiderul, producătorii s-au hotărât să economisească orice bănuţ.

„Totul se reduce la costuri și caracteristici. Deși, aparent nu este foarte costisitor un dispozitiv de iluminare în plus în congelator, producătorii vor să economisească fiecare dolar. Totodată, studiile au arătat că oamenii nu deschid congelatorul la fel de des ca frigiderul”, a explicat Ed Dougherty, potrivit shtiu.ro.

De asemenea, la congelatoarele mai vechi există problema formării de cristale de gheaţă pe sursă de iluminat, iar o lumină în interior ar genera prea multă căldură.

A.O.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro