De ce nu e bine să ții alimentele în ambalaje de plastic în frigider. Pericolul la care te expui
Publicat pe 14.05.2023 la 12:05 Actualizat pe 14.05.2023 la 12:05
Ei bine, nu există gospodină care să nu aibă în bucătărie acele recipiente de plastic în care se pot depozita alimentele. Însă, puține persoane sunt cele care știu cât de periculoase devin pentru organism produsele ținute în aceste recipiente și, apoi, păstrate la frigider.
- Motivul pentru care nu este bine să ții produsele în ambalaje de plastic în frigider
- Te spui la un pericol de care nu știai
Chiar dacă sunt extrem de la îndemână și ușor de deposiztat în spațiile din bucătăria ta, recipientele din plastic, ce se găsesc ușor în marile centre comerciale, reprezintă o adevărată amenințare pentru sănătatea noastră, precum și pentru mediu.
De ce nu e bine să ții alimentele în ambalaje de plastic în frigider
Așadar, în cazul în care și tu depozitezi alimente în frigider sau în cămară în pungi de plastic, noi îți vom dezvălui câteva dintre motivele pentru care ar trebui să nu mai faci asta.
Pericolul la care te expui
Alimentele nu pot respira
Cu toate că cele mai multe persoane susțin că pungile de depozitare din plastic care creează un sigiliu ermetic vor ajută la păstrarea alimentelor proaspete pentru mai mult timp, acest lucru nu este deloc adevărat.
Ei bine, legumele au nevoie de spațiu pentru a respira, În acest fel că eliminarea întregului aer le va face de fapt să se strice mai repede.
Supraîncărcare chimică
Se pare că, materialele plastice nu sunt materiale naturale, ci artificiale și sintetice. În acest fel, procesul lor de fabricație implică un amestec de substanțe chimice dăunătoare.
Principalii vinovați, care se pot infiltra în alimentele depozitate și le pot contamina, sunt chiar bisfenolul A și ftalații.
Lumină verde pentru bacterii și dăunători
Multe persoane nu înțeleg că toate aceste pungi de plastic pentru depozitarea alimentelor pot fi străpunse de dăunători și insecte mici. Mai mult decât atât, ele sunt predispuse la contaminarea bacteriană.
Concret, acest lucru înseamnă că este esențial să speli fructele sau legumele și să îndepărtezi toată murdăria înainte de a le depozita în frigider.
Cum să depozitezi unele fructe și legume
Pentru a păstra mai mult timp anumite fructe și legume la frigider trebuie să urmezi câteva trucuri.
În cazul sparanghelului, acesta trebuie spălat și tăiat puțin din capete și pune-le într-un borcan cu puțină apă.
Cât despre afine, pe acestea trebuie să le speli, apoi să le pui într-un bol cu apă cu un strop de amestec format din sare, apă și oțet, pentru a distruge orice bacterie. Usucă-le apoi complet și depozitează-le într-un recipient căptușit cu prosop și fără capac în frigider.
În cazul merelor sau a rozmarinului trebuie să le scoți din recipiente, să le tai capetele și să le pui într-un pahar cu puțină apă că pe un buchet de flori.
CITEȘTE ȘI: Alimentele care se măresc nivelul de hemoglobină. Ce se consumi pentru a preveni anemia