Alimentele care se măresc nivelul de hemoglobină. Ce se consumi pentru a preveni anemia
Publicat pe 12.05.2023 la 21:02 Actualizat pe 12.05.2023 la 21:04
Hemoglobina joacă un rol important, astfel că trebuie să includem alimente bogate în alimentația noastră. Cele mai multe persoane se confruntă cu anemie deoarece nu se alimentează corespunzător, astfel că noi îți dezvăluim care sunt alimentele care te ajută să ai un stil de viață cât mai sănătos.
- Ce să consumi ca să previi anemia
- Iată alimentele esențiale pentru organism!
Producția de hemoglobină joacă un rol important, iar fierul, cuprul dar și vitaminele B12, B9 și C sunt esențiale. Este necesar să aveți o dietă adecvată pentru a menține un nivel optim de hemoglobină, însă acest lucru se datorează și alimentelor pe care le consumați.
Alimentele care te ajută să previi anemia
Hemoglobina se găsește în celulele roșii din sânge, astfel că are funcție importantă de a transporta oxigenul la plămâni, dar și la alte celule care ajută la susținere acestora. Un nivel scăzut de hemoglobină poate duce la anemie și alte probleme de sănătate. Cele mai frecvente simptome care arată că ai un nivel scăzut de hemoglobină sunt oboseala, dificultăți de respirație, dureri în piept, amețeli, dar și dureri de cap.
Carnea roșie este o sursă excelentă de fier, astfel că poți consuma ori de câte ori ai ocazia. Ficatul conține cel mai mult fier, dar și vitaminele B12, C și acid folic. Pieptul de pui este de asemenea o sursă bună de fier, dar și carnea de vită.
Ce alte alimente mai sunt benefice pentru organism
Soia are numeroase beneficii și conține vitamina C, fier și acid folic. Tărâțele de orez, tărâțele de grâu, dar și tărâțele de ovăz sunt surse excelente de fier și conțin mai multe vitamine, astfel că le poți consuma în fiecare dimineață.
Fructele uscate sunt benefice pentru sănătate, iar vitamina C este esențială pentru absorția fierului, care crește nivelul de hemoglobină. Fructele precum portocalele, lămâile, rodii, merele, dudele, coacăzele, dar și pepenele verde au un conținut ridicat de vitamina C.
Citește și: Care este cel mai sănătos aliment din lume. Are multe beneficii pentru organismul uman