De ce nu este bine să mănânci roșii țuguiate! Avertismentul medicilor! Îți pot afecta grav sănătatea
Publicat pe 26.05.2023 la 15:58 Actualizat pe 26.05.2023 la 15:58
Roșiile țuguiate îți pot afecta grav sănătatea! Specialiștii trag un semnal de alarmă în cazul acestor alimente. Cum ajung tomatele să aibă o astfel de formă şi la ce trebuie să fie atenţi consumatorii.
- De ce nu este bine să mănânci roșii țuguiate
- Îți pot afecta grav sănătatea
Roșiile sau tomatele sunt principala sursă alimentară de licopen, care este un antioxidant puternic, care a fost asociat cu multe beneficii pentru sănătate, printre care și reducerea riscului de boli de inima și cancer.
Mai mult decât atât, roșiile sunt o sursă importantă de vitamina C, potasiu, acid folic și vitamina K.
De ce nu este bine să mănânci roșii țuguiate
Roşiile, numite și tomate, sunt unele dintre cele mai populare legume de la noi din țară. De cele mai multe ori, clienţii aleg să cumpere roşiile ţuguiate, iar asta pentru că au un gust mai bun şi le creează impresia de produs autohton.
Totuși, specialiștii au lansat un avertisment în cazul roșiilor ţuguiate, pentru că ar putea să devină un pericol pentru sănătate.
Ce spune un profesor universitar
Ei bine, motivul pentru care unele roșii au această formă se datorează hormonilor chimici de sinteză care au fost utilizați la cultivarea lor.
În acest fel, consumul într-o cantitate mare poate provoca probleme de sănătate, precum iritații ale esofagului sau la stomac.
„În cantităţi foarte mari pot provoca iritaţii ale esofagului, prin ingerare, poate şi probleme la stomac, dar în acelaşi timp, foarte multe dintre ele sunt responsabile şi pentru boli de natură neurodegenerativă, mai ales cele care conţin, în special, metale grele.”, a declarat profesorul universitar doctor Vasile Stoleru, rector USV Iaşi,