Decizia Ministerului Sănătăţii, după crima de la spitalul din Neamţ. Anca a fost ucisă de soţ, în propriul cabinet

Decizia Ministerului Sănătăţii, după crima de la spitalul din Neamţ. Anca a fost ucisă de soţ, în propriul cabinet © arhivă

Ministerul Sănătăţii a intervenit după crima de la spitalul din Neamţ. La sfârşitul acestei săptămâni, Anca Patriche, directoare de îngrijiri medicale, a fost ucisă de soţ, în propriul cabinet. 

După crima care a şocat întreaga Românie, Ministerul Sănătăţii a cerut verificări! Vorbim despre efectuarea unui control amănunţit.

Decizia vine pentru că uciderea Ancăi Daniela Patriche, de soțul ei, în cabinetul din secția Chirurgie, arată cât de expuși sunt personalul și pacienții, într-un spital. 

Ministerul Sănătăţii a cerut planul de protecţie şi pază a personalului şi pacienţilor, dar şi un program de măsuri care să fie implementat în unitatea sanitară. Desigur, în afara acţiunii tematice de control care va începe luni, 13 ianuarie. 

„Ministerul a cerut planul de protecție și pază a personalului și pacienților, o situație detaliată și un program punctual de măsuri care să fie implementat de spital după acest incident tragic. Aceasta, pe lângă acțiunea tematică de control ce începe de luni, privind aplicarea planurilor de conformare dispuse odată cu autorizația emisă la sfârșitului anului trecut”, a declarat Anca Brândușa Movilă, directorul DSP Neamț, pentru zch.ro.

Conform aceleaşi surse, spitalul are sistem de supraveghere video, paznici angajați, iar accesul este monitorizat electronic doar pentru pontajul angajaților. Pentru că fiecare secție are propriul program de vizită, oricine poate intra în spital... oricând.

Vă reamintim că soțul Danielei Patriche a intrat în spital cu un cuțit în sacoșă în timpul orelor de vizită, a intrat în cabinetul femeii şi a ucis-o chiar în ziua în care fusese promovată.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro