Decizie de ultimă oră în dosarul de crimă organizată în care Teo Trandafir este victimă / Și-au acceptat soarta
De Narcis Voica.
Publicat pe 28.09.2022 la 23:33
Actualizat pe 28.09.2022 la 23:33
Cei patru indivizi care organizau campanii umanitare false în numele prezentatoarei Teo Trandafir și a altor vedete au admis, tacit, că sunt vinovați, după ce recent au decis să nu depună contestații în privința probleor administrate.
- Cei patru infractori care făceau campanii umanitare false, în numele unor vedete, au recunoscut, tacit, faptele
- Judecătorii au admis toate probele din dosarul în care este citată și Teo Trandafir
- Inculpații nu au contestat hotărârea
Procesul de crimă organizată a început, efectiv, săptămâna trecută, după ce instanța a decis că probele administrate de DIICOT sunt solide. Cu toate că aveau dreptul să depună contestații, cei patru inculpați nu au făcut acest lucru, recunoscând, tacit, faptele. „Constată legalitatea sesizării instanţei cu Rechizitoriul nr. 68D/P/2016 din data de 19.05.2022 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi JustiţieDIICOT-ST Suceava, a administrării probelor şi a efectuării actelor de urmărire penală în cauza privind pe inculpaţi (...) trimiși în judecată pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, fals informatic în formă continuată, înşelăciune în formă continuată. (...) Dispune începerea judecăţii în dosarul nr. 2874/103/2022, privind pe inculpaţii sus-menţionaţi. Cheltuielile judiciare avansate de stat se vor stabili odată cu fondul cauzei, cheltuielile judiciare avansate de stat reprezentând onorariile avocaţilor desemnaţi din oficiu inculpaţilor, rămânând în sarcina statului. În temeiul art. 346 alin. 1 din Noul Cod de procedură penală, prezenta încheiere se comunică de îndată, procurorului, persoanelor vătămate, părţilor civile şi inculpaţilor. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile care curge de la comunicare. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 22.09.2022”, este decizia instanței, în dosaurl în care Teo Trandafir este citată, ca parte vătămată.
Conform unui comunicat al DIICOT, în perioada 2015 - 2016, suspecţii au constituit un grup infracţional organizat, în cadrul căruia au acţionat în mod coordonat prin crearea de conturi fictive într-o reţea de socializare pe numele altor persoane - Andreea Marin, Teo Trandafir, Iulia Vântur, Rodica Popescu-Bitănescu, Stela Popescu, Sofia Vicoveanca și mulți alții. Folosindu-se de paginile clonate, indivizii au organizat „campanii umanitare” și au strâns bani în numele vedetelor, pe care, evident, și i-au însușit.
Cu toate că lista vedetelor de top era destul de mare, doar câteva au mers până la capăt în dosar și s-au constituit părți civile, iar cea mai cunoscută victimă din dosar este Teo Trandafir. „În urma introducerii datelor informatice pe reţeaua de socializare, respectiv crearea de conturi fictive pe numele persoanelor publice, membrii grupului au demarat campanii umanitare nereale, cerând sprijin financiar. Astfel, numeroase persoane au accesat respectivul cont şi au purtat diverse discuţii, unele dintre victime fiind convinse de veridicitatea lucrurilor expuse, transferând pe numele autorilor sume de bani prin servicii bancare de transfer rapid de bani. În perioada 1 ianuarie 2015 - 2 august 2016, pe numele celor patru suspecţi au fost efectuate, prin intermediul serviciilor de transfer rapid de bani, 360 de tranzacţii de la 273 de persoane vătămate, suma totală transferată fiind în valoare de 33.853 dolari şi 1.000 lei. Cu ocazia percheziţiilor, au fost găsite şi ridicate 6 telefoane mobile, 6 cartele SIM, un card de memorie, trei carduri bancare, o unitate de calculator, 15 chitanţe ridicare bani”, explica DIICOT, în 2016.
Citește și: Soțul Dianei Șoșoacă, bun de plată, în dosarul cu Jandarmeria / Un avocat bun l-ar fi putut ajuta să câștige