Soțul Dianei Șoșoacă, bun de plată, în dosarul cu Jandarmeria / Un avocat bun l-ar fi putut ajuta să câștige
De Narcis Voica.
Publicat pe 28.09.2022 la 23:34
Actualizat pe 28.09.2022 la 23:34
Soțul Dianei Șoșoacă o ia de la capăt cu procesul în care a solicitat anularea unei amenzi, după ce a pierdut la instanța de fond, dintr-un motiv incredibil.
- Dumitru Silvestru Șoșoacă a pierdut procesul cu Jandarmeria dintr-un motiv incredibil
- Instanța s-a sesizat din oficiu cu privire la un detaliu extrem de important
- Soțul Dianei Șoșoacă a atacat hotărârea
Dosarul care a ajuns zilele trecute la Tribunalul București a fost deschis pe 10 ianuarie a.c. la Judecătoria Sectorului 1 și viza anularea unei amenzi pe care Dumitru Silvestru Șoșoacă a primit-o pe 21 noiembrie 2021. Întrucât, conform legii, sancțiunea contravențională poate fi contestată în termen de 15 de la comunicare – informație pe care o putea afla de la un avocat -, instanța a apreciat că Șoșoacă nu s-a încadrat în perioada respectivă, așa că a respins cererea.
„Admite excepţia tardivităţii formulării plângerii contravenţionale, invocată din oficiu. Respinge, ca tardivă, plângerea contravențională. Cu drept de apel in termen de 30 de zile de la comunicare. Cererea de apel se depune la Judecătoria Sectorului 1 București”, au decis magistrații.
În aceste condiții, soțul Dianei Șoșoacă a declarat apel, iar procesul s-a mutat la Tribunalul București, unde reclamantul trebuie să demonstreze că a deschis procesul în termenul stabilit de lege.
Dumitru Silvestru Şoşoacă, soţul senatoarei Diana Şoşoacă, este urmărit penal de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 pentru ultraj, el fiind acuzat că a lovit un poliţist în timpul scandalului de lipsire de libertate a unei echipe de la o televiziune din Italia. „La data de 10.12.2021, în jurul orei 16, prin intermediul unui apel la 112, s-a solicitat intervenţia organelor de poliţie la un imobil din Sectorul 1. În momentul în care organele de poliţie au ajuns la imobil, inculpatul a agresat unul dintre agenţii de poliţie, respectiv l-a împins, izbindu-l de perete, i-a pus o mână în gât, după care l-a tras de uniforma de poliţie, cauzându-i suferinţe fizice”, a explicat Parchetul, într-un comunicat de presă.
În dosarul respectiv, Șoșoacă a obținut sesizarea Curţii Constituţionale, cu privire la modul în care au fost admninistrate probele. „Admite cererea de sesizare a Curţii Constituţionale formulată de formulată de inculpatul Șoșoacă Dumitru Silvestru. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 139 alin (3) C.proc.pen.. Pronunţată, astăzi, 05.05.2022, prin punerea hotărârii la dispoziția părților, a persoanei vătămate și a procurorului prin mijlocirea grefei instanței”, este decizia instanței. Articolul respectiv prevede că „înregistrările de părţi sau de alte persoane constituie mijloace de probă când privesc propriile convorbiri sau comunicări pe care le-au purtat cu terţii; orice alte înregistrări pot constitui mijloace de probă dacă nu sunt interzise de lege”.