Decizie luată de Patriarhia Română! Cum vor lua credincioșii Lumină de Paște: “Nu este exclus ca oamenii să poată veni la slujbă”

Decizie luată de Patriarhia Română! Cum vor lua credincioșii Lumină de Paște: “Nu este exclus ca oamenii să poată veni la slujbă” © pixabay

În plină pandemie de coronavirus, țara noastră se confruntă cu o problemă cu adevărat importantă. Patriarhia Română a făcut publică decizia referitoare la slujba de Paște, dar și despre modul în care credincioșii vor lua Lumină în Sfânta noapte de Înviere! 

”Sfânta împărtășanie se primește la cerere, la domiciliu”

Purtătorul de cuvant al Patriarhiei Române,Vasile Bănescu, le-a transmis credincioșilor că încă se pot spovedi, însă la domiciliu cu cerere. Totodată, poporul este îndemnat să renunțe la panică și să asculte cu strictețe de regulile emise. Doar în acest fel lucrurile vor intra din nou în normal. 

”Sfânta împărtășanie este un act voluntar, se primește și acum la cerere, la domiciliu, cu respectarea foarte strică, firește, a unor condiții de maximă igienă, conform reglementărilor. Nu trebuie să ne panicăm! Panica, știm bine, este total demobilizatoare! Panica ne face să confundăm foarte multe lucruri. Realismul credinței creștine, luciditatea, atenția foarte ascuțită îndreptată acum spre ceilalți, având grijă de ei, chiar prin faptul de a nu-i expune pe părinții noștri, eu însumi aleg să stau departe de cei dragi, dar în același timp, compensez printr-o apropiere de alt gen. Toți putem face lucrul acesta!”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române. 

”Nu este exclus ca oamenii să poată veni în sâmbăta Paștelui”

Cât despre Lumina din Sfânta noapte de Înviere, Vasile Bănescu afirmă că nu s-a luat încă o decizie definitivă, însă există posibiltatea ca slujba să nu aibă loc. Chiar dacă nu o să ajungem la biserică, reprezentatul Partiarhiei ne îndeamnă să aprindem candela din casă, dar mai ales, pe cea din suflet.

”Până la acest moment în care ne aflăm acum, nu s-a luat o decizie formulabilă printr-un comunicat referitor la împărțirea Sfintei Lumini. Este probabil să nu putem face lucrul acesta, dar nu pot să apreciez acum ultimativ acest subiect. Încă nu s-a hotărât. Chiar dacă putem ajunge la biserică să luăm Sfânta Lumină, nu înseamnă că nu putem aprinde noi înșine candela din casa noastră. Și mai ales candela din sufletul nostru”, a adăugat el

În încheiere, în cazul în care va fi susținută slujba, Bănescu nu a exclus posibilitatea participării credincioșilor, însă cu distanța emisă de către autorități.

”Nu este exclus ca oamenii să poată veni în sâmbăta Paștelui, unul câte unul, păstrând o distanță mare, să vină și să ia cumva Sfintele Paști pregătite cumva de către preot și puse în recipiente foarte curate, și să poată lua măcar aceste paști de la biserică, respectând, evident, regulile”, a concluzionat el.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro