Decizie şocantă în cazul lui Cosmin Dan, cel care a incendiat-o pe Valentina Nica! Tânărul riscă închisoare pe viaţă

Decizie şocantă în cazul lui Cosmin Dan, cel care a incendiat-o pe Valentina Nica! Tânărul riscă închisoare pe viaţă © arhivă

Decizie de ultim moment în cazul lui Cosmin Dan, tânărul din Buzău care şi-a incendiat fosta iubită, pe Valentina Nica. Instanţa a decis schimbarea încadrării, iar criminalul riscă să-şi petreacă restul vieţii după gratii.

În cazul crimei de pe Bălcescu, instanţa a aprobat schimbarea încadrării din "omor cu premeditare" în "omor prin cruzimi". Vestea a venit fulgerător pentru apropiaţii lui Cosmin Dan, cel care a incendiat-o pe Valentina Nica. 

Avocata familiei victimei şi a solicitat schimbarea încadrării din "omor cu premeditare", în cazul în care pedeapsa este de maximum 25 de ani de închisoare în "omor prin cruzimi", ce prevede închisoare pe viaţă.

Odată cu această schimbare, tânărul riscă practic să-şi petreacă restul vieţii după gratii. Totuşi, Cosmin Dan mai are o şansă: apelul. 

Pe 28 ianuarie, cererea încadrării juridice urmează să se pronunţe pe fond. La ultimul termen, avocatul lui Cosmin Dan a cerut recuzarea judecătoarei. Această cerere a fost respiră în camera de consiliu. Mădălina Lăzărescu rămâne cea care va pronunţa sentinţa, potrivit agorabuzau.ro.

În urmă cu aproape un an, moartea Valentinei Nica a şocat atât comunitatea din Buzău, cât şi restul ţării. Totul a început după ce Valentina Nica a chemat-o pe prietena actuală a lui Cosmin Dan la ea, pentru a-i povesti despre relația lor. Tânărul a aflat și a venit la locuința acesteia însoțit de alți doi prieteni. A urmat un scandal monstru, iar la un moment dat, tânărul a pus mâna pe benzină și a incendiat apartamentul. Valentina Nica a murit în chinuri greu de imaginat, lăsând în urmă o familie îndurerată, care vrea dreptate.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro