Prima declarație a Vioricăi Dăncilă, după rezultatele EXIT-POLL

Prima declarație a Vioricăi Dăncilă, după rezultatele EXIT-POLL © Hepta

Viorica Dăncilă a oferit primele declarații, după ce au fost făcute publice rezultatele EXIT-POLL-urilor. Potrivit acestora, fostul premier se clasează pe locul 2, cu aproximativ 22% dintre voturi, în spatele lui Klaus Iohannis, cu 39% dintre voturi.

Viorica Dăncilă a făcut primele declarații, după ce EXIT-POLL-urile au plasat-o pe a doua poziție în preferințele românilor. Fostul premier le-a mulțumit celor care au votat-o și consideră că această decizie a fost un vot de încredere. Mai mult, a spus că lupta ei nu este împotriva unui anumit partid politic și că dorește să susțină democrația.

„Cât mai mulți români să mi se alăture. Chiar cei care acum au avut o altă alternativă. Cei care au acordat votul altor candidați sper să vină alături de noi și sper ca împreună să câștigăm alegerile prezidențiale. Votul dat astăzi arată încrederea acordată. Votul dat astăzi ne ajută să ne continuăm campania electorală. O campanie electorală în care vom veni în fața românilor, atât cu ceea ce am realizat, dar mai ales ce vrem să facem pentru ei când vom câștiga alegerile prezidențiale. Lupta noastră nu este împotriva unui partid politic. Nu vrem să eliminăm niciun partid politic, pentru că așa e democrația. Fiecare partid politic trebuie să-și spună punctul de vedere. Lupta noastră va fi, ca și până acum, pentru fiecare român”, a spus Viorica Dăncilă.

REZULTATE EXIT-POLL

Potrivit rezultatelor EXIT-POLL, primii doi candidați, care ar urma să ajungă în Turul 2, sunt Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă, potrivit Digi24. EXIT-POLL-urile sunt realizate de CURS și AVANGARDE, institutele de sondare care au realizat și sondajele în cazul alegerilor europarlamentare din 26 mai 2019.

De notat este că aceste rezultate nu iau în calcul votul din diaspora.

Klaus Iohannis - 39.00%
Viorica Dăncilă - 22.50%
Dan Barna - 16.40%
Mircea Diaconu - 7.90%

Biroul Electoral Central (BEC) va da primele rezultate parțiale luni, după ce vor fi luate în considerare și voturile din diaspora.


facebook whatsapp twitter pinterest