Descoperiri șocante în urma anchetei în cazul educatoarei ucise din București. Ce s-a întâmplat cu cele peste 30 de plângeri depuse de Liliana
Publicat pe 07.09.2021 la 17:22 Actualizat pe 07.09.2021 la 17:22
S-au făcut noi descoperiri în cazul crimei din București, unde o educatoare a fost ucisă cu sânge rece de soțul său pe numele căruia depusese peste 30 de plângeri la Poliție. A fost declanșată o anchetă privind tratarea acestor plângeri, aflându-se că agenții Secției 7 le-ar fi luat în considerare ca petiții.
- Detalii scandaloase în cazul crimei din București
- Educatoarea ucisă de soț depusese peste 30 de plângeri
- Cum le-au tratat polițiștii și pentru ce fapte este acuzat criminalul
Descoperiri noi și șocante au fost făcute în cazul educatoarei ucise în București. În urma unor anchete, s-a cerut controlul Secției 7 de Poliție care a înregistrat peste 30 de plângeri ale Lilianei, femeia ucisă de soț în propria casă. Cercetările au fost solicitate chiar de către ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, iar lucrurile descoperite sunt strigătoare la cer.
Crima din Capitală a avut loc ziua în amiaza mare, deși pe numele individului exista un ordin de protecție solicitat de către fiica lui cea mare. În decizie se arată clar că bărbatul nu avea voie să se apropie nici de tânără, și nici de locuință, pe o distanță de 50 de metri. Totuși, individul a încălcat decizia judecătorilor, și s-a prezentat în fața ușii soției sale înarmat cu un cuțit.
Detalii șocante scoase la iveală în urma anchetei de la Secția 7. Ce au făcut polițiștii, deși educatoarea ucisă depusese zeci de plângeri
Potrivit reporterilor Antena 3, vinovații din cadrul structurilor oficiale ale statului au fost chemați la audieri de către conducerea Poliției Capitalei, unde li s-au prezentat și rezultatele controlului efectuat la Secția 7. În urma acestuia, s-a constatat că cele peste 30 de plângeri depuse de Liliana fuseseră adunate într-o mapă în care ar fi trebuit să existe petiții din partea cetățenilor. Femeia avea plângeri formulate încă din anul 2015, însă nimeni nu a luat nicio măsură în acest sens.
Soțul femeii nu a fost audiat niciodată, nu s-au cerut certificare medico-legale care să ateste agresiunile fizice la care fusese supusă victima, iar urmărirea penală pe numele individului nu a fost nici măcar deschisă.
Acum, bărbatul care se recomandă a fi jurist, dar care a ajuns criminal, este acuzat de nu mai puțin de patru infracțiuni pentru care își va primi foarte curând pedeapsa. Chiar astăzi a fost scos din arestul prevenitv și dus în fața magistraților. Judecătorii i-au pus în vedere și faptele pentru care etse acuzat, respectiv omor calificat, tâlhărie calificată și accesare fără drept de sisteme informatice, dar și fraudă, pentru că individul, după comiterea crimei, a sustras de pe cardurile bancare ale victimei sumele de bani găsite, plecând cu ele.
A fost ulterior de acord să fie supus unei expertize psihiatrice, urmând a se stabili dacă a avut sau discernământ la momentul comiterii crimei. La sârșitul săptămânii în curs va fi prezentat în fața Curții de Apel București. Bărbatul susține în continare că este nevinovat, iar în consecință, cere să fie judecat în arest la domiciliu.