Dezvăluirea făcută de un medic infecționist de la Spitalul Militar București, după ce 24 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus

Dezvăluirea făcută de un medic infecționist de la Spitalul Militar București, după ce 24 de cadre medicale au fost testate pozitiv cu coronavirus © arhivă

Miercuri, 1 aprilie, s-a aflat că un alt spital din România a fost lovit de coronavirus. Vorbim despre Spitalul Militar din București, unde 24 de medici și asistente au fost testate pozitiv. 

24 de medici şi asistente de la Spitalul Militar din București au fost confirmate cu noul coronavirus. Ioan Ștefan, medic infecționist din cadrul Spitalului Militar București a declarat pentru Antena 3 că infectarea „personalului medical e un risc asumat. E unanim acceptată și recunoscută de luma medicală. Nu se pune problema închiderii vreunei secții. Spitalul merge mai departe, nu dramatizăm”.

Ioan Ștefan a mai precizat că în cadrul unității spitalicești „există echipament de protecție. Noi suntem în cel de-al patrulea scenariu, unde orice pacient venit în spital este considerat potențial contaminat. Riscurile sunt foarte mari. Noi beneficiem de echipament care trebuie adaptat oricărui circumstanțe”.

24 de cadre medicale de la Spitalul Militar, infectate cu coronavirus

Dr. Florentina Ioniță-Radu, comandantul Spitalului Militar, a anunțat miercuri, 1 aprilie, că 24 de cadre medicale au fost confirmate pozitiv cu COVID-19. 620 de angajați ai unității au fost testați pentru coronavirus. 

De asemenea, alte șapte cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase "Dr. Victor Babeș", din București, au fost depistate pozitiv.

72 de cadre medicale de la „Sfântul Ioan” sunt în izolare. În prezent, doar în Capitală sunt 9 spitale unde personalul medical este afectat de noul coronavirus.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro