Dezvăluiri cutremurătoare! Cum de poate scăpa Gheorghe Dincă de acuzaţia de omor

Dezvăluiri cutremurătoare! Cum de poate scăpa Gheorghe Dincă de acuzaţia de omor © arhivă

Nu de puţine ori s-a spus că Gheorghe Dincă poate scăpa de acuzaţia de omor. După ce Alexandru Cumpănaşu a depus la Parchetul General o plângere penală pe numele medicului care a emis actul constatator de deces în cazul Alexandrei, au ieşit la iveală în spaţiul public mai multe greşeli.

La scurt timp după ce rechizitoriul a ajuns în spaţiul public, Alexandru Cumpănaşu a depus la Parchetul General plângere împotriva medicului legist care a eliberat actul de deces al Alexandrei Măceşanu.

Legal, un astfel de document nu ar fi putut fi eliberat în baza probelor anunţate până în prezent pentru că, spune medicul legist Gheorghe Alexandrescu, „aştept să văd marea gafă cu iz penal a eliberării unui <<Certificat medical constatator al decesului>> unor persoane dispărute, doar în baza pierderii unor dinţi. Şi totuşi de ce nu ar muri un om după pierderea chiar numai a unui dinte, însă doar în anumite condiţii şi circumstanţe bine precizate, ce pot explica ştiinţific decesul prin factori implicaţi în tanatogeneză”.

De altfel, şi Alexandru Cumpănaşu s-a arătat revoltat de faptul că decesul ar fi fost constatat doar în baza dinţilor găsiţi în butoiul din curtea lui Dincă. 

De asemenea, pentru evz.ro, medicul legist a explicat că declararea tardivă a decesului se poate face doar în baza unui certificat constatator al decesului, eliberat de INML.

În mod normal, când cadavrul lipseşte, decesul poate fi declarat de instanţa de judecată. Din punctul de vedere al medicului legist Gheorghe Alexandrescu, este riscant să eliberezi un certificat de deces ţinând cont de faptul că "nu sunt dovezi certe ale existenţei cadavrului".

Gheorghe Dincă ar putea scăpa de acuzaţia de omor - dacă instanţele competente constată că eliberarea certificatului de deces nu s-a făcut conform legii.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro