Dezvăluirile unui pacient român infectat cu coronavirus: "Panica dusă la extrem nu face bine nimănui"
Publicat pe 13.03.2020 la 14:23 Actualizat pe 13.03.2020 la 14:41
Unul dntre românii infectați cu noul coronavirus a postat un mesaj în care spune despre condițiile din spital, despre reacția sistemului, dar și despre cum ar trebui să acționeze populația.
Unul dntre românii infectați cu noul coronavirus a postat un mesaj în care spune despre condițiile din spital, despre reacția sistemului, dar și despre cum ar trebui să acționeze populația.
Bogdan Aron este unul dintre pacienții cazați la Spitalul "Victor Babeș". El se află internat împreună cu soția sa, și ea infectată cu COVID-19.
Interesant este faptul că Bogdan a aflat de la televizor că a fost depistat pozitiv cu coronavirus. Mai mult, el a așteptat 12 ore până la venirea unei ambulanțe care să îl ducă pe el și pe soția sa la spital.
Mesajul postat de Bogdan a fost distribuit de câteva zeci de mii de oameni.
"Toți cei cu care am intrat în contact sunt bine. Sper din toată inima să rămână așa. O parte dintre ei (inclusiv părinții mei) au fost testați și au primit rezultatele. Sunt negative.", își începe Bogdan mesajul pe Facebook.
Bărbatul explică și cum decurge tratamentul care îi este aplicat pentru a scăpa de coronavirus.
"Eu sunt bine astăzi și pare că nu am o formă complicată a coronavirusului. Sper să rămână așa. Tratamentul este simptomatic. Prin urmare, dacă am febră primesc pastile care să-mi scadă febra. În momentul în care nu voi mai avea niciun fel de simptom timp de 24h, voi fi testat. Dacă testul iese negativ, voi face un alt test. Dacă și acesta va fi negativ voi fi declarat vindecat.", spune Bogdan Aron pe pagina lui de Facebook.
Cum este atmosfera din spitale în care trăiesc bolnavii de coronavirus
Bogdan mai vorbește și despre condițiile din spital.
"La Victor Babeș condițiile sunt bune. Am primit până acum tot ceea ce am avut nevoie. Sunt în contact cu medicul și primesc răspuns la întrebări. Se simte că e o stare de presiune și oboseală, dar totul pare sub control până acum. Oamenii speră ca virusul să nu ajungă la bătrâni și la oameni cu probleme deosebite de sănătate pentru că aceștia sunt cei mai vulnerabili în fața coronavirusului. Protejându-vă pe voi îi veți proteja și pe ei.", explică tânărul.
Mai mult decât atât, Bogdan povestește despre persoanele care îi sună pe el și pe soția lui și îi întreabă despre virusul periculos.
"Și eu și cunoscuții mei am început să primim mesaje sau telefoane de la oameni cu care ne-am întâlnit cu luni sau ani în urmă ingrijorați că pot lua coronavirusul de la noi. Sunteți în siguranță. Cunoscuți de-ai mei au fost reclamați la DSP pentru că au fost vazuți ducând gunoiul înainte să intre în carantină. Am fost sunat de oameni care doreau să mă întrebe dacă locuiesc în bloc/complex cu ei. Erau din zone în care n-am locuit niciodată. Dacă v-ați întâlnit cu cineva, care s-a întâlnit cu cineva, care s-a întâlnit cu cineva care are coronavirus probabil sunteți în siguranță.", povestește Bogdan.
De asemenea, Bogdan a mai mărturisit și situația neplăcută în care a fost pusă soția lui, dar și despre intențiile lor bune de a ajuta oamenii care au nelămuriri cu privire la infectarea cu virusul din China, deși tot el spune că cele mia bune surse de informare sunt cele oficiale.
"O persoană necunoscută a sunat-o pe soția mea să o întrebe plângând dacă coronavirusul doare și dacă durerea poate fi suportată de un adult. Înțelegem îngrijorarea și prevenția, însă panica dusă uneori la extrem nu face bine nimănui. Deși suntem internați în spital, noi am încercat în perioada asta să răspundem, să ajutăm și să liniștim pe toți cei care ne-au contactat. Însă, în afara unor informații de baza și a unor gânduri bune, nu suntem în măsură să ajutăm din punct de vedere medical pe nimeni.", spune bărbatul, sfătuind populația să apeleze autoritățile dacă simt că au vreo problemă de sănătate.