Directoarea DSP Gorj a fost demisă, în plină alertă de coronavirus. A dat informaţii false despre carantina din judeţ

Directoarea DSP Gorj a fost demisă, în plină alertă de coronavirus. A dat informaţii false despre carantina din judeţ © Foto simbol arhivă

Directoarea Direcţiei de Sănătate Publice Gorj, Carmen Ivanov, a fost demisă de ministrul Sănătăţii pentru gestionarea defectuoasă a situaţiei din judeţ. Femeia a oferit informaţii false privind carantina, după ce primul caz din România a fost confirmat.

Carmen Ivanov, directoare DSP Gorj, a fost demisă în timpul videoconferinţei care a avut loc la Ministerul Sănătăţii. Victor Costache a luat această decizie pentru că directoarea DSP Gorj a transmis date false privind carantina din judeţ şi nu a gestionat corect situaţia.

Practic, Carmen Ivanov nu a respectat procedurile şi legislaţia în vigoare, dar a şi raportat greşit situaţia din Gorj. 

"Directorul DSP Gorj nu a respectat procedurile și legislația în vigoare privind instituirea măsurii de carantină a persoanelor în situația de urgență de sănătate publică internațională determinată de infectarea cu COVID-19 și nu a instituit măsurile corespunzătoare în vederea prevenirii și limitării efectelor epidemiei.

De asemenea, directorul DSP Gorj nu a utilizat spațiile de carantină identificate la nivelul județului și a transmis raportări inexacte privind situația din primul județ în care a fost identificat un caz de COVID -19", a transmis Ministerul Sănătăţii, potrivit Digi24.

Totul, după ce a fost confirmat primul caz de coronavirus de la noi din ţară, în Gorj. Este vorba despre Sergiu, un tânăr de 25 de ani, care se află internat la Institutul Matei Balş din Capitală, fără simptomele specifice virusului Covid-19. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro