Doi preoți și doi diaconi din București, confirmați cu Covid-19. Ce măsuri a luat biserica

Doi preoți și doi diaconi din București, confirmați cu Covid-19. Ce măsuri a luat biserica © Arhivă

Virusul ucigaș din China face noi victime. În țara noastră, doi preoți și doi diaconi de la o biserică din Capitală au fost confirmați cu Covid-19.

În prezent, sunt confirmate mai multe cazuri de coronavirus în sânul Bisericii Române. Din acest motiv, Patriarhia confirmă o anchetă epidemiologică.

Ancheta epidemiologică a dus la izolarea tuturor clericilor din cadrul Parohiei.

Doi preoți și doi diaconi de la o biserică din București au fost testați pozitiv cu coronavirus. Pe lângă aceștia, o femeie care vindea lumânări a fost și ea infectată cu virusul ucigaș din China.

Este vorba despre o biserică din Sectorul 2 din București. Panica a fost instalată după ce femeia care vindea lumânările a fost prima confirmată cu coronavirus.

În acest caz, biserica și curtea acesteia a fost dezinfectată de repetate ori. De atunci, la lăcașul de cult nu a mai fost oficiată nicio slujbă.

La semnalarea acestui caz, DSP a fost anunțat imediat de Arhiescopia București. În continuare, un alt preot a fost desemnat pentru a suplini activitatea de la biserica respectivă.

13 decese cauzate de Covid-19, în România

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, miercuri dimineață, că a fost înregistrat cel de-al 13-lea deces al unei persoane infectate cu virusul ucigaș din China, în România.

„Este vorba despre o femeie din județul Caras-Severin, în vârstă de 72 de ani transferată în seara zilei de 24/03/2020 la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Timișoara, de la Spitalul Județean de Urgență Reșița, secția ATI, unde se afla din data de 21/03/2020”, a precizat Grupul de Comunicare Strategică.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro