Doliu uriaș în lumea filmului! Un celebru artist s-a stins din viață

+2 click pentru
galerie

Doliu uriaș în lumea filmului! Un celebru artist s-a stins din viață © Libertatea

Lumea artistică este în doliu! Un faimos scenarist a murit.

Scenaristul Dumitru Carabăţ s-a stins din viață pe data de 13 mai 2020 la București. Artistul a murit la vârsta de 87 de ani.

De-a lungul carierei sale, talentul său incredibil a fost răsplătit cu numeroase premii. Regretatul Dumitru Carabăţ a fost premiat chiar și la Cannes pentru opera „Codine”.

Vestea cutremurătoare făcută de către UNATC „I. L. Caragiale” a zguduit întreaga lume artistică, fiind unul dintre cei mai apreciați scenariști ai țării.

Dumitru Carabăţ s-a născut pe data de 24 noiembrie 1932, la Brăila. Acesta a fost elev la  Şcoala de literatură „Mihai Eminescu", apoi a studiat la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I. L. Caragiale" – secţia Filmologie.

Regretatul scenarist a primit numeroase distincții, printre care, în anul 1963, a obținut și trofeul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes pentru „Codine”.

Dumitru Cărăbăț a primit și marele premiu la Festivalul de Film de la Bruxelles, organizat în anul 1976, pentru „Zidul” şi două premii ale Asociaţiei Cineaştilor din România. Acesta a mai adăugat la reușitele sale și  premiul Gopo pentru întreaga muncă în film.

Pe lângă scenarist, Dumitru Cărăbăț a fost și profesor. Începând cu anul 1970, acesta a fost şeful catedrei de Scenaristică de la Academia de Teatru şi Film din Bucureşti.

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro