Dosar penal la cabana Capra după avalanșă. Procurorii anchetează un caz de înșelăciune. Persoanele vizate sunt hotelierii
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 07.02.2023 la 16:17
Actualizat pe 07.02.2023 la 16:17
Cabana Capra a fost distrusă de o avalanșă puternică în urmă cu doar câteva zile, iar acum a fost deschis un dosar penal în această cauză. Procurorii anchetează un posibil caz de înșelăciune, iar cei vizați sunt chiar hotelierii.
- Dosar penal la cabana Capra
- Ce le-ar fi spus hotelierii cazaților
- Procurorii anchetează un caz de înșelăciune
Avalanșele sunt normale în această perioadă în România, după ce ninsorile abudente au creat situații complet neprevăzute. Însă, victimele acestui fenomen au fost cazații de la cabana Capra, care a fost distrusă de avalanșă. Chiar dacă cu toții au scăpat cu bine, procurorii au deschis un dosar penal în cauză și fac verificări.
Dosar penal la cabana Capra după avalanșă
Procurorii anchetează cazul de la cabana Capra, după ce persoanele cazate au spus că hotelierii le-au spus că drumurile sunt deschise și pot să circule în siguranță. În realitate, se pare că acestea erau deja închise de Compania de Drumuri din cazua condițiilor nefavorabile.
Până în acest moment, anchetatorii au deschis dosarul penal pe faptă, astfel că nicio persoană nu a fost acuzată. Audierile vor începe în curând, când atât cazații, cât și deținătorii cabanei vor da declarații în fața anchetatorilor, pentru a stabili exact motivul pentru care în cabană se aflau oameni, deși drumurile erau oficial închise.
Autoturismele au fost distruse de zăpadă
Cabana Capra se află pe Transfăgărășan la kilometrul 16, iar drumurile erau deschise până la kilometrul 14, astfel că avalanșa a reușit să distrugă mașinile cazaților. Până acum, polițiștii au reușit să identifice 14 dintre aceștia. Mai mult, este important de știut partea de drum care era închisă a fost găsită dezăpezită, conform spuselor cazaților, iar acest lucru l-ar fi făcut chiar hotelierii.
La câteva zile de la incident, a fost emis un cod roșu de avalanșă în mai multe regiuni montane. Acestea sunt Munții Făgăraș, Munții Bucegi și masivele masivele Părâng-Șureanu și Godeanu Țarcu. Turiștii au fost atenționați să nu frecventeze aceste zone în perioada următoare, pentru a nu fi victimele unui dezastru.