Dosarul Elenei Udrea, clasat de DNA. Care este motivul

+2 click pentru
galerie

Dosarul Elenei Udrea, clasat de DNA. Care este motivul © arhivă

Elena Udrea a scăpat de o problemă. DNA a clasat dosarul Microsoft, în care era implicată și „fosta blondă de la Cotroceni”.

Dosarul Microsoft, în care era implicată și Elena Udrea, a fost clasat de DNA pe motiv că fapta nu există. În acest dosar, fostul ministru al Turismului a stat 7 zile în arest preventiv, după ce ancheta a pornit de la denunțurile lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică, potrivit antena3.ro.

De asemenea, în afară de Elena Udrea, au fost clasate și faptele celorlalți 9 miniștri implicați.

Amintim că, în urmă cu câțiva ani, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar în dosarul Microsoft. La o lună distanță, procurorii au cerut arestarea preventivă pe motiv că a încălcat dispoziţiile legale ale controlului judiciar, făcând afirmaţii publice cu privire la acuzaţiile ce îi sunt aduse.

În acest dosar, Dorin Cocoş era acuzat că ar fi pretins şi primit, de la Claudiu Florică şi Dinu Pescariu, suma de 9.000.000 de euro. Prin intermediul Elenei Udrea, ar fi urmat să asigure firmelor susţinute de una dintre cele două persoane, încheierea şi derularea contractului de licenţiere Microsoft cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

Totodată, DNA mai arăta atunci că, în anul 2010, Dorin Cocoş, în baza înţelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri trei milioane de euro pentru a debloca plăţile aferente contractului e-România.

Udrea mai era acuzată în dosarul Microsoft că a cerut 500.000 de euro de la Dinu Pescariu. 

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro