Drama unei românce din Italia! A venit să îşi înmormânteze mama, dar a fost izolată la domiciliu: „Simt că înnebunesc"

Drama unei românce din Italia! A venit să îşi înmormânteze mama, dar a fost izolată la domiciliu: „Simt că înnebunesc" © Pixabay

O româncă din Italia trăieşte o dramă de nedescris, după ce a fost izolată la domiciliu din cauza coronavirusului.

Femeia, pe nume Mihaela, originară din Câmpia Turzii, trăieşte în Italia din 2007, în localitatea Cuneo. Alături de ea se află şi soţul, copiii şi nepoţii. În ţară se mai aflau doar mama şi o soră. 

În urmă cu ceva timp, mama Mihelei a ajuns la spital şi a fost internată, având probleme cu inima. Din nefericire, femeia, în vârstă de 70 de ani, a murit pe 26 februarie.

La aflarea veştii triste, Mihaela a decis să se întoarcă de urgenţă în ţară. Înainte de acest lucru, femeia a sunat la eroportul din Cluj pentru a se asigura că nu va fi pusă sub izolare la întoarcerea în ţară. Angajaţii aeroportului i-au dat asigurări că, dacă nu prezintă simptome specifice coronavirusului, nu există riscul de a fi izolată.

Astfel, Mihela a revenit în România, fiind perfect sănătoasă, fără să aibă febră sau vreun alt simptom. 

Femeia a luat avionul de la Bergamo şi a ajuns la Cluj noaptea, iar la aeroport o aştepta cumnata ei cu maşina.

„Am completat chestionarul cu datele personale, m-au întrebat din ce zonă vin mai exact, mi-au măsurat temperatura și totul a fost în regulă”, a povestit românca. „Am mers acasă, la Câmpia Turzii, pe mama o aduceau la capela cimitirului a doua zi.”, povesteşte Mihaela, pentru rotalianul.com.

Îndurerată fiind de moartea mamei sale, românca nu se aştepta să nu fie lăsată să participe la înmormântarea celei care i-a dat viaţă.

„Am mers acasă, la Câmpia Turzii, pe mama o aduceau la capela cimitirului a doua zi.”, mai spune Mihaela.

Întorsătura neaşteptată a lucrurilor i-au produs un mare şoc

Deşi în avionul cu care a venit românca din Italia nu se afla nici un suspect de coronavirus, reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică au venit la uşa ei pentru a o anunţa că trebuie să fie izolată la domiciliu pentru 14 zile.

Mai mult, şi cumnata ei a fost nevoită să rămână în izolare, deoarece intrase în contact direct cu Mihaela când a venit să o ia de la aeroport.

„O colegă de serviciu de-a cumnatei mele m-a pârât la DSP”, spune femeia, care mai adaugă că după ce a fost informată despre izolarea la domiciliu, nimeni nu a mai venit să o controleze, dar, în schimb, i s-a spus că dacă părăseşte domiciliul în perioada stabilită, riscă să i se facă dosar penal.

„Doar sâmbătă de dimineață mi-au permis să ies un pic până la capelă să o văd pe mama, când nu era nimeni. Mi-au spus cei de la Direcția de Sănătate că pot să merg la înmormântare, dar să stau minim la 2 metri distanță de toată lumea, să am mască la gură și oricum, dacă mă prezint acolo vor fi puse în izolare la domiciliu toate persoanele prezente", mai spune Mihaela.

„Simt că înnebunesc în casă, am venit în România să îmi înmormântez mama și în schimb am fost închisă între patru pereți”, a spus femeia, îndurerată de pierderea suferită.

Femeia a participat la înmormîntarea mamei sale, dar declară că s-a dus cu frica să nu dea lumea din sat vina pe ea că au fost izolaţi, deşi nu au nici o problemă de sănătate.

"Cum să mă duc atunci?? Cum?? Din vina mea să stea cu toții închiși în casă, știți ce înseamnă să stai închis între patru pereți gândindu-te că poate cine știe ce boală dă peste tine dintr-un moment în altul? Cu toate că la înmormântare nici nu a fost lume multă, nu vine lumea, se teme de adunări, mai ales că mulți știau că veneam eu din Italia”, a mai povestit Mihaela.

Femeia primeşte alimente de la o persoană care o ajută şi căreia îi dă bani, din cauză că nu poate părăsi domiciliul şi nici autorităţile nu se ocupă de acest lucru.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro