Dublarea alocațiilor, amânată. Ludovic Orban: „Noi și dacă am vrea, nu am putea”

Dublarea alocațiilor, amânată. Ludovic Orban: „Noi și dacă am vrea, nu am putea” © Hepta / Arhivă

Pe fondul tensiunilor legate de legea dublării alocațiilor, premierul Ludovic Orban a anunțat că ia în calcul prorogarea termenului de intrare în vigoare a măsurii. Așadar, copiii din România cel mai probabil vor mai avea de așteptat câteva luni până se vor putea vedea cu mai mulți bani virați în conturi.

Ludovic Orban a anunțat că, în urma discuțiilor avute cu președintele Klaus Iohannis, soluția pentru criza dublării alocațiilor cel mai probabil va fi prorogarea termenului. Astfel, dublarea sumelor primite de copii cel mai probabil va fi amânată până în luna iulie a acestui an.

Intenția, a explicat prim-ministrul, este de a aloca la buget sumele necesare pentru a susține o astfel de măsură, una extrem de costisitoare, care nu poate fi pusă în practică în prezent.

„Poziția președintelui e firească, aceea de a promulga legea. Noi și dacă am vrea, nu am putea să majorăm alocațiile. Soluția pe care vom merge e aceea de a proroga intrarea în vigoare până vom putea asigura resurse necesare în bugetul de stat”, a precizat Ludovic Orban, potrivit Digi24.

Drept urmare, termenul va fi amânat cel puțin până în vară, atunci când va avea loc prima rectificare bugetară.

„Alocarea resurselor poate fi făcută la rectificarea bugetară care se va face după 1 iulie. Vom vedea exact când vom proroga”, a mai spus Orban.

Anterior, președintele Klaus Iohannis a menționat că nu are de gând să refuze promulgarea legii, dar că a avut nevoie de mai multe lămuriri.

„Proiectul a ajuns la mine, are termen 18 ianuarie. La acest moment nu am de gând să refuz promulgarea acestei legi, e încă în analiză, aștept precizări de la Guvern, pentru că sumele nu sunt prevăzute în buget”, a declarat Iohannis.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro