După criza de coronavirus urmează criza economică. Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră

După criza de coronavirus urmează criza economică. Klaus Iohannis, declarații de ultimă oră © Arhivă

Președintele României, Klaus Iohannis, a făcut declarații de ultim moment, legate de situația epidemiei de COVID-19. Șeful statului a vorbit despre criza economică la care se aștaptă toți experții domeniului, despre măsurile care vor fi luate pentru gestionarea acesteia, dar și despre starea pacienților diagnosticați, până acum, cu noul coronavirus.

„Pregătim un plan de măsuri, să vedem ce măsuri ar fi fezabile pentru mediul de afaceri pentru ca reculul din economie să fie tratat foarte rapid pentru a nu pierde vremea și nici banii românilor”, a declarat Klaus Iohannis, în urmă cu câteva momente.

Șeful statului a mai spus: „Guvernul va evalua în ce măsură și cum pot fi sprijinite IMM-urile care nu au resurse să reziste mult timp, dar și sectoare precum transportatorii care acum răsuflă mai greu.”

Care este starea pacienților

Iohannis a precizat că i-a verificat personal pe cei testați pozitiv cu coronavirus, în România, și a precizat că toți sunt într-o stare „acceptabilă”, inclusiv pacienții mai în vârstă, care au deja probleme de sănătate.

„Starea generală a celor infectați e bună. Cei mai mulți nu au simptome, unii au simptome ușoare de tip răceală, unii au simptome de tip gripă, și cei în vârstă au simptome acceptabile”, a mai declarat Klaus Iohannis.

România are 35 de cazuri de COVID-19

Bilanțul persoanelor infectate cu coronavirus în România continuă să crească. Numărul cazurilor confirmate a ajuns la 35. Ultimele cazuri depistate sunt din mai multe zone din țară. Este vorba despre un bărbat de 55 ani, din București, contact cu pacientul din Gerota, asimptomatic, un alt bărbat, de 31 ani din București aflat în autoizolare și o femeie de 53 ani, din Covasna, sosită din 8 martie din Italia și aflată în autoizolare.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro