UPDATE / Copilul anesteziat la dentist a murit

”E în moarte cerebrală”. Anunțul făcut de medici despre copilul paralizat la dentist © arhiva

Update: Copilul de trei ani care a fost anesteziat la dentist în urmă cu doar câteva zile a murit. Micuțul era în stare gravă și a fost adus de urgență la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu unde medicii au încercat să-i salveze viața. Din păcate, acesta s-a stins în urmă cu doar câteva momente. 

Reacția spitalului 

Vestea tristă că micuțul s-a stins din viață a venit chiar din partea purtătorului de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandru. 

„Din păcate, copilul de 4 ani și 8 luni a pierdut lupta cu moartea. În urmă cu jumătate de oră s-a produs stop cardiac ce nu a mai răspuns la manevrele de resuscitare. S-a declarat decesul. Părinții au fost lângă el”, a declarat acesta. 

Stire inițială

Starea de sănătate a copilul din Pitești care a paralizat după o vizită la medicul stomatolog se agraveză pe zi ce trece. Medicii au anunțat că micuțul nu mai are activitate cerebrală. 

Copilul de trei ani din Pitești care a mers la stomatolog și a plecat în stare foarte gravă se află în continuare în situație critică. Internat la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, micuțul este acum în moarte cerebrală, adică nu mai are activitate cerebrală și este susținut doar de aparate, potrivit purtătorului de cuvânt, medicul Raluca Alexandru. 

"S-a efectuat, în prezența părinților, ElectroEncefaloGrama, care a arătat lipsa activității cerebrale. Copilul respiră doar susținut de aparate", a spus medicul Raluca Alexandru pentru HotNews.ro

Reacţia Ministrului Sănătăţii despre acest caz

Victor Costache a reacţionat în cazul copilului intrat în comă la Piteşti. Ministrul Sănătăţii a declarat că în clinica respectivă nu au fost respectate normele minime de securitate, urmând să se facă verificări în acest caz.

"Este o dramă şi suntem alături de familie. Suntem revoltaţi să ştim că este o practică şi mă bucur că avem şansa să transmitem acest mesaj întregii ţări şi tuturor celor care în cabinete stomatologice folosesc fără autorizatie această anestezie generală intravenoasă cu propofol. Din câte ştiu eu a fost un cocktail cu propofol dormicum fără a respecta normele minime de securitate. Anestezia generală poate fi dată în structuri sanitare acreditate. Nu putem da anestezie generală unde considerăm că se poate da anestezie generală".


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro