E păcat dacă refuzi să cununi? Ce spun preoții despre cei care nu vor să fie nași
Publicat pe 23.03.2021 la 15:29 Actualizat pe 23.03.2021 la 15:29
Unul dintre cele mai bune lucruri pe care oamenii îl pot face în viață este să devină nași. Ce se întâmplă, însă, în momentul în care cineva refuză să devină părinte spiritual. Iată ce părere au preoții despre acest lucru.
- Este păcat când cineva refuză să devină părinte spiritual la nuntă?
- Ce părere au preoții despre persoanele care nu vor să devină nași
Este păcat când cineva refuză să devină părinte spiritual la nuntă?
Unul dintre cele mai importante momente din viața unei persoane îl reprezintă căsătoria. Aceasta este una dintre Sfintele Taine, iar atunci când două persoane se hotărăsc să facă acest pas trebuie să conștientizeze cu adevărat tot ceea ce implică, inclusiv alegerea nașilor.
Atunci când două persoane primesc propunerea de a fi nași trebuie să știe că acest rol este unul cât se poate de serios, care implică multă atenție, preocupare și grijă pentru cei pentru care devin părinți spirituali.
Biserica a implementat anumite reguli pe care cei care urmează să fie nași trebuie să le îndeplinească.
Spre exemplu, unul dintre aspectele esențiale pentru a putea fi nași este cei doi să fie ortodocși. Biserica Ortodoxă nu este de acord cu nași care au altă religie.
De asemenea, nu este o regulă bătută în cuie, dar este recomandat ca nașii să fie mai mari ca vârstă decât mirii, pentru a putea să-i învețe și să-i sfătuiască pe fini din experiența proprie atunci când întâmpină diferite probleme.
De asemenea, o altă regulă pe care trebuie să o îndeplinească viitorii nași este aceea de a fi căsătoriți la biserică. În plus, se recomandă ca aceștia să fie buni creștini, să meargă la biserică și să aibă o viață curată și frumoasă, pentru a fi exemplu pentru tinerii alături de care vor merge în viață.
Ce părere au preoții despre persoanele care nu vor să devină nași
Așadar, revenind concret la întrebarea este sau nu păcat să refuzi să fii naș de cununie, răspunsul este că nu este păcat. Există foarte multe aspecte pentru care oamenii ar putea să refuze să cunune pe cineva.
În primul rând, ar putea să nu îndeplinească criteriile de mai sus, deși, poate, în sufletul lor își doresc enorm.
De asemenea, în momentul în care cineva refuză să devină naș ar putea să pună refuzul pe seama unui inconvenient financiar. Astfel, există posibilitatea ca mulți oameni să-și dorească să cunune, dar să nu aibă putere financiară să facă asta.
Așadar, dacă motivul refuzului de a fi naș este unul subiectiv și nu are o altă natură, preoții consideră că acest lucru nu este un păcat.