Elena Ceaușescu ar fi interzis vizitele la mănăstiri. De ce a recurs soția fostului dictator la acest gest

Elena Ceaușescu ar fi interzis vizitele la mănăstiri. De ce a recurs soția fostului dictator la acest gest © arhiva

În anii 80' soția fostului dictator, Elana Ceaușescu' a revoltat o întreagă populația. Aceasta ar fi interzis vizitele la mănăstiri, iar gestul a uimit pe toată lumea. 

Elena Ceaușescu nu a fost una dintre cele mai inteligente persoane din țara noastră, aceasta având doar 4 clase primare. Totuși, chiar dacă școala nu i-a plăcut foarte mult, după ce l-a cunoscut pe Nicolae Ceaușescu a obținut funcții importante la noi în țară. Aceasta a fost definită ca fiind una dintre femeile erou ale țării, însă unul dintre gesturi. 

Soția dictatorului a interzis vizitele la mănăstiri dintr-un motiv incredibil. În timp ce Elena Ceaușescu vizita o mănăstire din Bucovina, măicuțele și-au continuat rugăciunea și nu s-au oprit atunci când a pășit pragul lăcașului de cult. Supărată pentru gestul pe care ele le-au făcut, Elena Ceaușescu a interzis vizitele la mănăstiri pentru o perioadă. 

„Recent, un articol neobişnuit publicat de scriitorul şi jurnalistul Fănuş Neagu a apărut în Flacăra, cunoscutul săptămânal editat de Adrian Păunescu. Neagu, care este foarte popular în România datorită croncilor sale de sport din România Literală şi, mai nou, din Luceafărul, şi-a îngăduit să o critice voalat pe Elena Ceauşescu. S-a plâns că şcolarilor le este interzis să viziteze mănăstirile faimoase în lume din Bucovina, o măsură despre care în România se crede că îşi are originile într-o decizie luată de Elena Ceauşescu. Acest zvon care este bine cunoscut în România, arată că Elena Ceauşescu a vizitat o mănăstire din Bucovina în timp ce călugăriţele se rugau. Maicile nu şi-au întrerupt rugăciunea pentru vizitatorul important, care din această cauză s-a înfuriat şi a interzis vizitele la mănăstiri”, se arăta un articol păstrat în arhivele RFE.

Mâine, Elena Ceaușescu ar fi împlinit vârsta de 104 ani. Ea împreună cu Nicolae Ceaușescu au fost executați în anul 1989. 
 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro