Elevii amenință cu proteste. ”Acest Guvern urăște elevii și studenții și îi vrea condamnați la sărăcie”
De Georgiana Prodan.
Publicat pe 04.03.2021 la 14:59
Actualizat pe 04.03.2021 la 15:06
Pentru o perioadă scurtă, apele s-au liniștit, dar scandalul gratuității transportului continuă după ce elevii s-au răzvrătit din nou. Iată ce acuzații aduc elevii la adresa guvernanților și ce i-a deranjat din nou!
- Autoritățile nu ar respecta legea în privința transportului gratuit
- Peste 400.000 de elevi doresc confruntare cu guvernanții
Asociațiile de elevi din România au declarat că Guvernul intenționează să emită o Ordonanță de Urgență prin care transportul gratuit va fi eliminat. Reprezentanții le cer guvernanților să nu mai acționeze în acest sens, deoarece elevii săraci ar fi foarte afectați.
Autoritățile nu ar respecta legea în privința transportului gratuit
Elevii români susțin că Guvernul vrea să îi condamne la abandon școlar emițând o ordonanță prin care transportul gratuit va fi anulat. De fapt, inițiativa ar fi a Ministerului Educației în colaborare cu Ministerul Transporturilor și Dezvoltării.
Conform legii în vigoare, elevii ar trebui să beneficieze de transport gratuit în învățământul preuniversitar acreditat/autorizat. Gratuitatea ar trebui să fie valabilă la serviciile publice de transport rutier, naval, feroviar sau cu metroul.
Elevii s-au răzvrătit, deoarece autoritățile centrale și locale nu își respectă obligațiile în cazul transportului județean. Zeci de mii de elevi care fac naveta zi de zi ar trebui să își plătească drumul din banii proprii.
Elevii susțin că Guvernul ar avea obligativitatea să pună în aplicare gratuitatea la transport, așa cum prevede legea.
Peste 400.000 de elevi doresc confruntare cu guvernanții
Asociațiile de elevi spun că Guvernul nu își mai dă deloc interesul în ceea ce privește elevii și că de 8 ani se tot negociază această gratuitate a transportului.
Deși ar fi trebuit să pună interesele elevilor pe primul loc, guvernanții le ignoră cererile. Din perspectiva elevilor, guvernanții încearcă în fiecare an să găsească ”portițe” prin care să evite respectarea legii, în dezavantajul tinerilor.
Reprezentanții asociațiilor au declarat că în prezent sunt 400.000 de elevi discriminați care s-au alăturat demersului lor.
Citește și: Care sunt elevii care ar putea merge la școală și în scenariu roșu. Propunerea ministrului Educației