Elevii de la gimnaziu și de la liceu vor studia o nouă disciplină începând cu anul 2023. Anunțul făcut de ministrul Educației
Publicat pe 09.05.2022 la 17:35 Actualizat pe 09.05.2022 la 17:35
Vești bune pentru elevii din ciclul gimnazial și liceal! Ministrul Educației a venit astăzi cu un anunț de ultim moment, prin care a declarat că începând din anul 2023, se impune o nouă materie școlară pentru copiii care sunt înscriși la gimnaziu, dar și la liceu! Iată despre ce este vorba, de fapt!
- Elevii vor avea o nouă materie
- Vestea dată de ministrul Educației
Începând cu anul 2023, elevii vor beneficia de o nouă materie! Pe lângă cele principale pe care le au în programa școalară de ani buni, în viitorul apropiat urmează să se mai adauge încă una, care privește atât elevii de la gimnaziu, cât și de la liceu.
Elevii de gimnaziu și liceu, o nouă materie școlară
Astăzi, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat într-o conferință de lansare a unui proiectul de educație juridică pentru elevi faptul că elevii, atât cei de gimnaziu, cât și de la liceu, vor avea, începând cu anul școlar 2023, o nouă materie.
Ei bine, dacă vă întrebați care este materie ce se îmbină perfect atât pentru nivelul de cunoștințe al elevilor de gimnaziu, cât și din ciclul liceal, aceasta se numește, "Educație pentru viață", despre care ministrul Educației a vorbit pe larg astăzi.
„Susținem educația juridică. O susținem până într-acolo încât ea va trebui să devină un modul esențial în cadrul disciplinei de educație pentru viață, care va fi o disciplină ceva face parte din planurile de învățământ, noile planuri de învățământ implementate începând cu septembrie 2023.
Sunt optimist că vom avea susținerea Parlamentului pentru a promova noua Lege a Educației, în care vom avea această disciplină complexă, „Educație pentru viață”, începând din septembrie 2023. O disciplină care va trebui să aibă un modul de educație pentru sănătate, în care să fie implicați medicii alături de profesorii de biologie pentru a vă putea preda aceste lucruri în cea mai bună formă, în cea mai accesibilă și cea mai interesantă pentru voi.
Alături de educația pentru sănătate, educația juridică este o componentă extrem de importantă. Profit de ocazie pentru a mulțumi colegilor din Uniunea Națională a Barourilor din România și a le spune că avem nevoie mare de implicarea lor și în continuare odată ce vom avea o abordare structurală, vom avea nevoie de colegi, avocați, juriști, de persoane cu experiență pentru a putea preda educație juridică în școli.(…)
Educație pentru sănătate, educație juridică, educație financiară, sunt și alte module cum ar fi educație rutieră sau educație pentru alimentație sănătoasă… Mai multe componente care vor fi cuprinse în această disciplină educație pentru viață și care vor fi predate modular, adaptat la vârsta elevilor de gimnaziu și liceu. Pentru asta avem mult de lucru pentru a definitiva planurile de învățământ în așa fel încât din septembrie 2023 ele să fie prezente în fiecare școală românească”, a declarat ministrul, potrivit Edupedu.
Ministrul Educației despre noua structură a anului școlar 2022-2023
De asemenea, reamintim că în mod oficial, în urmă cu doar câteva săptămâni, noua structura a anului școlar 2022-2023 a fost schimbată. Ministrul Educației a precizat pe atunci că începând de anul acesta, din toamnă, când începe anul școlar, toată perioada de școlarizare o să fie distribuită pe mai multe module.
-► 5 septembrie-21 octombrie – modulul 1 de școală
-► 24-30 octombrie – vacanță de toamnă pentru toți elevii
-► 31 octombrie – 22 decembrie – modulul 2 de școală
-► 23 decembrie – 8 ianuarie 2023 – vacanța de iarnă
-► 9 ianuarie – 6 aprilie – modulele 3 și 4 de școală
-► 8 aprilie – 23 aprilie – vacanța de primăvară
-► 19 aprilie – 16 iunie – modulul 5 de școală
-► 17 iunie – 4 septembrie – vacanța de vară
"Structura anului școlar 2022-2023. Am reușit să ajungem la un consens, care este confirmat de orice expert care un minim de noțiune în pedagogie. Este vorba de nevoia de a alterna module de învățământ cu repaus.", a declarat ministrul Educației, în urmă cu câteva săptămâni, când s-a oficializat noua structură a anului școlar.
CITEȘTE ȘI: Vești bune pentru elevii olimpici! Anunțul de ultim moment făcut de ministrul Educației