Ema Veţean va salva cinci vieţi. În ce împrejurări a murit marea actriţă

Ema Veţean va salva cinci vieţi. În ce împrejurări a murit marea actriţă © Facebook

Doliu în lumea artistică! Ema Veţean, o îndrăgită actriţă originară din Hunedoara, şi-a pierdut viaţa la 38 de ani. Pentru că familia ei a acceptat prelevarea de organe, Ema Veţean va salva cinci vieţi.

Ema Veţean, actriţă a Teatrului Naţional "Radu Stanca", a murit la vârsta de 38 de ani. Actriţa şi-a pierdut viaţa pe patul de spital, unde se afla în comă, după ce a fost lovită de o maşină pe DN1, la ieşire din localitatea Cristian. Ema Veţean a traversat neregulamentar, iar acest lucru a costat-o viaţa. 

În urma accidentului, actriţa a fost internată în comă, la spital. În ciuda eforturilor medicilor, Ema Veţean a intrat în moarte cerebrală, iar familia ei a fost de acord cu prelevarea organelor. Astfel, din lumea de dincolo, Ema Veţean va fi salvarea altor cinci vieţi: două persoane care au nevoie de un rinichi, două de plămân şi una de inimă. De asemenea, va fi recoltată şi corneea. 

Cordul actriţei va ajunge în Croaţia, pentru că în România nu există niciun pacient compatibil.

"Cu profundă tristețe aflu astăzi, de la celălalt capăt al pământului, că Ema Vețean, actriță a Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu, a plecat către Cel Senin. A făcut creații memorabile în Prințesa Turandot, în Viața cu un idiot, în Maestrul și Margareta, în Moroi și în alte roluri din teatru și film! Actriță specială, de o fragilitate și sensibilitate extreme, pleacă dintre noi, fără să-și fi dat întreaga măsură a talentului!Dumnezeu să o ierte și să o primească în Lumină, iar familiei îndoliate, prietenilor, colegilor, multă mângâiere! Să ne rugăm pentru ea!", a transmis Constantin Chiriac, directorul TNRS, potrivit stiridesibiu.ro.

Accidentul cumplit s-a produs marţi, 22 octombrie, iar Ema Veţean a fost declarată în moarte cerebrală 5 zile mai târziu, pe 27 octombrie. 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro