Este oficial! Spitalul Deva a intrat în carantină

Este oficial! Spitalul Deva a intrat în carantină © antena3.ro

Spitalul Județean Deva a intrat în carantină timp de 14 zile. Nimeni nu intră și nimeni nu iese. Cinci cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus! 

De necrezut situația în care se află țara noastră în momentul de față. Bilanțul persoanelor infectate crește considerabil de la o zi la alta, iar lucrurile nu par a fi deloc roz.

După ce cinci cadre medicale au fost confirmate cu COVID-19, Spitalul Județean Deva a intrat în carantină timp de 14 zile. Potrivit antena3.ro, este vorba despre trei medici de pe secția de Oncologie, unul de pe ATI și șeful secției de Boli Interne.

Spitalul Județean Deva este ce-a dea treia unitate sanitară care a intrat în carantină în România, după Spitalul "Dimitrie Gerota" din București și Spitalul de Urgențe din Suceava. De asemenea, potrivit comunicatului transmis, nimeni nu are voie să iasă, nu se fac externări, iar medicii nu pot părăsi unitatea. Totodată, reprezentanții anunță că nu vor mai primi cazuri noi în această perioadă. 

"Urmare a discuției telefonice avute cu domnul ministru secretar de stat Horațiu Moldovan, căruia i s-a prezentat situația preliminară a anchetei epidemiologice la Spitalul Județean de Urgență Deva, s-au dispus următoarele:

- medicii pozitivați COVID-19 vor fi internați pe secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean de Urgență Deva;

- restul personalului vor îngriji pacienții internați existenți în acest moment, fără a părăsi unitatea sanitară, începând de astăzi, timp de 14 zile;

- Spitalul Județean de Urgență Deva nu va mai prelua cazuri noi pe perioada celor 14 zile, iar pacienții internați nu vor fi externați în acest interval;

- intensificarea efectuării procedurilor de curățenie și dezinfecție în toată unitatea sanitară;

- achiziționarea de echipament de protecție și dezinfectanți în cantitate suficientă", se arată în comunicat.


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro