Homepage » Actualitate » Stiri interne » Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid

Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid

Publicat pe 02.09.2020 la 12:52 Actualizat pe 02.09.2020 la 12:52

Copiii încep noul an școlar în toate țările Uniunii Europene. În acest sens se impune adoptarea unor noi măsuri de sigruanță pentru desfășurarea activităților didactice.

Condițiile în care se vor desfășura cursurile, în alete țări ale Uniunii Europene

Instagram

  • Noile măsuri adoptate în statele Europene pentru începerea școlilor.
  • Măștile rămân obligatorii!

În Franța, profesorii sunt obligați să poarte mască. Elevii se vor întoarce în școli de la 1 septembrie cu o versiune mai permisivă a setului de reguli, față de cele cu care aceștia erau obișnuiți în luna mai. De exemplu, limitarea numărului de elevi dintr-o clasă a fost anulată, iar distanțarea nu este obligatorie, în situația în care va deveni imposibilă repartizarea tuturor elevilor în sălile de clase.

În schimb purtarea măștii este obligatorie pentru angajații școlilor și pentru elevi cu vârste de peste 11 ani, chiar dacă este respectată distanțarea de 1m depărtare între aceștia. Profesorii vor preda purtând masca de protecție.

Școlile nu mai sunt obligate să prevină amestecarea de clase și grupuri de elevi, dar sunt încurajate să modifice începerea și terminarea semestrelor pentru a preveni existența grupurilor mari de persoane. Podelele, mesele și suprafețele ce sunt atinse în mod regulat, precum mânerele ușilor, trebuie să fie curățate și dezinfectate cel puțin o dată pe zi.

Măsurile de siguranță, impuse în scolile europene

Elevii din Scoția vor fi obligați să poarte măști începând cu data de 31 August.

În Italia numărul elevilor dintr-o clasă va fi micșorat. Italia a închis toate școlile în luna martie și a impus una dintre cele mai stricte izolări din Europa. Copiii nu au fost lăsați să meargă la școală nici după ce măsurile de carantină au început să se îmbunătățească în luna mai. Urmează ca școlile să se deschidă pe 14 septembrie.

Studenții sunt obligați să păstreze distanța de 1m, astfel numărul elevilor dintr-o clasă va scădea. Ei vor fi împărțiți în diverse grupuri, accesul elevilor în școli se va face la intervale de timp diferite iar școlile vor fi deschise și sâmbăta pentru recuperări. Elevii cât și profesorii vor fi nevoiți să poarte mască, iar profesorii vor purta și vizoare. Lecțiile vor fi ținute în aer liber acolo unde este posibil sau în spații ample precum teatre sau muzee.

Învățământul de la distanță va fi valabil pentru studenții ce trăiesc împreună cu unul sau mai mulți membrii ai familiei ce prezintă un caz de boală sau vulnerabilitate la noul coronavirus.

În Germania atingerea balustrăzilor este interzisă! Anul școlar va începe în perioade diferite de timp pentru fiecare dintre cele 16 state germane, dar s-au pus toți de acord în luna Iuli cu privie la decizia ca începerea școlilor să se facă după terminarea vacanței de vară.

Este de preferat să se aplice măsuri de iginenă suplimentare precum spălatul frecvent pe mâini și evitarea atingerii balustrăzilor când elevii urcă sau coboară scări. Măștile nu sunt obligatorii, iar cadrele didactice pot fi testate gratuit.

Clasele au fost reorganizate în grupuri de câteva sute de studenți. Nu se impun măsuri de distanțare între membrii grupurilor, dar fiecare grup are propria zonă din curtea școlii, garderobă, toaletă și cantină.

În unele state și elevii și profesorii vor trebui să poarte măști pe când în alte state nu se impune purtarea măștii. Unele fac purtarea măștii obligatorie pe holuri, iar altele doar în zonele comunale. Statul Mecklenburg-Western Pomerania din nord-estul țării a fost primul care a luat inițiativa de deschidere a școlilor.

Cu toate acestea, un liceu dintr-un stat a trebuit să închidă în prima săptămână după deschidere, după ce un profesor a fost testat pozitiv pentru coronavirus. O școală gimnazială a fost de asemenea închisă timp de două săptămâni după ce unul dintre elevi a fost testat pozitiv.

În Spania toaletele vor fi curățate de 3 ori pe zi. Câțiva elevi au fost înapoi la școală pe la sfârșitul lunii mai, dar a fost voluntar. Acum planul este ca toți studenții să se întoarcă în septembrie. Studenții vor fi nevoiți să păstreze o distanța de cel puțin 1.5m între ei, excepție făcând copiii mici, cârora le va fi permis să fie în grupuri de 15-20 fără dinstanțare fizică. Activitățile în aer liber vor fi prioritare iar programul și pauzele elevilor vor fi decalate. Măștile sunt obligatorii în autobuzele de transport în comun.

În Olanda se va verifica periodic instalația de aer condiționat. Programul va rămâne ca înainte de pandemie. Guvernul permite ca studenții ce au pe cineva în categorie de risc ridicată membru al familiei ca aceștia să stea acasă. Purtarea măștii în școli nu este obligatorie, excepție făcând doar unele școli. De asemenea trebuie ca școlile să facă verificări ale sistemelor de ventilație pentru a limia riscul de împrăștiere a virusului.

În Denmarca: Orarul elevilor a fost schimbat pentru a nu se intersecta. Danemarca și Norvegia au fost primele țări Europene care au permis elevilor să înceapă școala în timpul pandemiei, de la jumătatea lunii Aprilie. Redeschiderea școlilor pentru copiii cu vârste cuprinse între 12-16 ani a urmat de pe data de 18 Mai.

Alte țări au urmat exemplul din școlile din Danemarca: ore de începere a cursurilor decalate, spălatul mâinlor frecvent, grupuri cât mai mici de elevi și evitarea contactului cu ceilalți.

Noul an școlar va începe la sfârșitul lunii august, în ciuda faptului că numărul de infectări continuă să crească, în special în rândul tinerilor.

Citește și:
În articolul
Europa se pregătește pentru școală. Care va fi procedura în alte țări lovite de Covid
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Showbiz intern • la 15:12
Cine sunt cele patru echipe care s-au calificat în marea finală Te cunosc de undeva! Momente de excepție pe scenă, în semifinală
  • Când are loc marea finală Te cunosc de undeva
  • Cine se luptă pentru marele premiu
Stiri internationale • la 14:11
Imagini apocaliptice! Un vapor a intrat în celebrul Brooklyn Bridge. Totul a fost filmat | VIDEO
  • Un vapor a intrat în Brooklyn Bridge
  • Oamenii se aflau lângă balustrada podului
Meteo • la 13:39
Alertă de cod galben de ploi, vijelii și grindină în 30 de județe din țară! Când se încălzește vremea
  • Cod galben de ploi, vijelii și grindină până zilele următoare
  • Avertizarea este valabilă în 30 de județe
Showbiz intern • la 12:46
Fiul cel mare al lui Ionel Ganea, primele declarații după accidentul fratelui mai mic. George a făcut un apel disperat: ”Să vă rugați pentru el”
  • Fiul cel mare al lui Ionel Ganea trece prin momente de groază, după accidentul fratelui mai mic
  • Cum se simte Alexandru
Beauty & Lifestyle • la 12:14
O insulă din Asia a fost numită cea mai pitorească din lume. Este o destinație de vacanță fabuloasă
  • Insula din Africa considerată cea mai pitorească
  • De ce să vizitezi această destinație
Showbiz international • la 11:36
Cine este Johannes Pietsch, câștigătorul Eurovision 2025. Austriacul este cunoscut după numele de J.J și are 24 de ani
  • Austria a câștigat Eurovision 2025
  • Cine este J.J, artistul de 24 de ani care a primit trofeul
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Cele mai bune prietene, moarte pe iarbă, ţinându-se de mână, după un accident cumplit. "Cadou" de majorat le va fi piatra funerară după tragedia din Irlanda
recomandare pe as.ro
„Condamnat la moarte” Ce spunea milionarul român ajuns la sapă de lemn după ce a primit 23 de ani de detenţie!
Romania TV
Cristina Deleanu a fost incinerată. Gestul ȘOCANT făcut de Eugen Cristea în fața prietenilor: Sunt foarte îngrijorată pentru el
Romania TV
Vestea momentului în showbiz! S-au DESPĂRȚIT! El a făcut anunțul: Decizia nu este rezultatul unui conflict, ci e o înțelegere matură
recomandare pe antena3.ro
„Poarta spre Iad”. Cum trăiesc oamenii în cel mai nemilos loc de pe Terra, unde temperaturile ajung și la 62 de grade Celsius
recomandare pe antena3.ro
Anchetatorii sub acoperire din Olanda s-au dat drept cumpărători ca să afle dacă tezaurul dacic a fost topit sau nu. Ce au aflat
recomandare pe antena3.ro
O cantitate uriașă de „aur alb vulcanic” a fost descoperită. Depozitul de litiu valorează aproximativ 1,5 trilioane de dolari
recomandare pe playtech.ro
Cele mai roditoare soiuri de meri. Când se plantează pentru a avea roade din belşug
recomandare pe playtech.ro
Zodiile care au parte de mari dezamăgiri după 18 mai. Sunt lovite din toate direcţiile
recomandare pe redactia.ro
Ce ocupație are soția lui Ionel Ganea și cum a început povestea de dragoste dintre ei. Cei doi trec prin momente cumplite
recomandare pe redactia.ro
Zodia care își iubește mama mai mult decât orice. Legătura de sânge care nu se rupe niciodată
recomandare pe Ciao.ro
Vedetele din România care s-au călugărit. Au renunțat la celebritate pentru o viață în rugăciune
recomandare pe shtiu.ro
Am putea să trăim în România numai cu produse 100% românești? Nu mai conducem BMW-uri, nu mai vorbim la telefoane mobile
recomandare pe ProSport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
recomandare pe bzi.ro
Anca Serea și-a făcut de cap, alături de fiica ei, în club! S-au dezlănţuit în club până-n zori!
recomandare pe bzi.ro
Avertismentul nutriționiștilor privind pufuleții din dieta Mihaelei Rădulescu! „Evitați cât puteți pufuleții cu arome!“
recomandare pe dailybusiness.ro
Peste 223.000 de români ar vrea să muncească, dar sunt blocați!
recomandare pe dailybusiness.ro
Șomajul atinge un minim istoric de 3,33%, impulsionat de relansarea economică europeană
recomandare pe Jurnalul.ro
Horoscopul norocului 19–25 Mai 2025: Zile magice pentru fiecare semn zodiacal
recomandare pe a1.ro
Cum arată sora lui Valeriu Ilisie din "Iubire cu Parfum de Lavandă". Cei doi frați postează des imagini împreună
Close