EXCLUSIV / Când se întoarce Elena Udrea în România! Decizie de ultimă oră!

+4 click pentru
galerie

Refugiată în Costa Rica, la peste 10.500 de kilometri de România, pentru a fenta puşcăria, Elena Udrea a decis deja când se va întoarce în ţară.

Celebra fugară condamnată la 6 ani de temniţă pentru fapte de corupţie şi-a făcut deja calculele şi a mărturisit apropiaţilor că va reveni în România peste exact 11 ani. Conform unor persoane din anturajul Elenei Udrea, până atunci aceasta va încerca să stea departe de probleme, în Costa Rica, unde doreşte să îşi crească şi copilul nenăscut. De asemenea, în această perioadă, apropiaţii vor fi nevoiţi să bată peste 10.500 de kilometri, pentru a putea sta de vorbă cu blonda între patru ochi. Chiar dacă la prima vedere par nişte vorbe aruncate în vânt, peste 11 ani Udrea se va putea întoarce, fără probleme, iar poliţiştii nu îi vor mai putea face nimic. Asta deoarece, conform legii, peste 11 ani se va prescrie pedeapsa rămasă definitivă în urmă cu o săptămână. Potrivit Codului Penal, termenul de prescripţie a executării pedepsei, în cazul Elenei Udrea, este "5 ani, plus durata pedepsei ce urmează a fi executată (6 ani – n.r.)", termenul socotindu-se "de la data când hotărârea de condamnare a rămas definitivă".

Chiar dacă este optimistă, Elena Udrea s-ar putea trezi oricând că e săltată de pe stradă şi trimisă cu primul avion spre România. Asta deoarece, teroretic, Poliţia Română a informat autorităţile din Costa Rica în legătură cu situaţia Elenei Udrea. Autorităţile din acel stat ar trebui să o reţină sau o aresteze, timp în care Ministerul Justiţiei din România să efectueze demersurile necesare pentru extrădare.

Magistraţii instanţei supreme au condamnat-o pe Elena Udrea, săptămâna trecută, la 6 ani de închisoare, în dosarul "Gala Bute". Decizia este definitivă. Judecătorii au decis să menţină pedeapsa primită de Elena Udrea în primă instanţă. În acelaşi dosar, Rudel Obreja, fost preşedinte al Federației Române de Box, a fost condamnat la cinci ani închisoare cu executare, iar Tudor Breazu, administratorul terenurilor de la Nana deţinute de Elena Udrea, a primit trei ani de închisoare cu executare. Ion Ariton, fost ministru al Economiei, a fost achitat pentru acuzaţiile de participaţie improprie la abuz în serviciu şi folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina de Facebook. Avem și Instagram. Ne poți da follow aici!

URMATOAREA  

facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Știri GSP.RO

vezi mai multe 

Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro