Homepage » Actualitate » Stiri interne » EXCLUSIV / Dani Mocanu, dosar penal după ce a desfigurat un fotbalist / „M-a atacat cu un cuțit și mi-a rupt maxilarul, de am mâncat șapte săptămâni cu paiul!” / Anchetatorii, acuzați la tribunal de mușamalizarea cazului

EXCLUSIV / Dani Mocanu, dosar penal după ce a desfigurat un fotbalist / „M-a atacat cu un cuțit și mi-a rupt maxilarul, de am mâncat șapte săptămâni cu paiul!” / Anchetatorii, acuzați la tribunal de mușamalizarea cazului

De Narcis Voica.
Publicat pe 18.03.2022 la 23:26 Actualizat pe 18.03.2022 la 23:26

În timp ce în dosarul de trafic de persoane așteaptă să i se prescrie faptele, Dani Mocanu a fost citat în fața instanței într-un alt caz penal, în care este acuzat că a mutilat un fotbalist. Însă, cu puțin noroc, și în acest dosar poate scăpa, fiindcă anchetatorii au tras de timp trei ani.

  • Cântărețul Dani Mocanu este cercetat penal pentru că mutilat în bătaie un fotbalist
  • Manelistul era însoțit de frații săi și de un prieten
  • Victima i-a acuzat pe anchetatori de tergiversarea cercetărilor

Victima agresiunii, Alex Richard Podar Petho, un sportiv de performanță din Târgu Mureș, a obținut, în urmă cu trei zile, o decizie judecătorească de urgentare a anchetei, după ce Polița și Parchetul au ținut dosarul la sertar aproape trei ani. În procesul respectiv, fostul fotbalist Alex Podar i-a acuzat pe anchetatori de tergiversarea cercetărilor în dosarul în care el este victimă, iar Dani Mocanu, frații acestuia - Ionuț Nando și Romario - și amicul Ionuț Alexandru Oțelea sunt acuzați de loviri și alte violențe.
Conform legii, „fapta prin care se produc leziuni traumatice sau este afectată sănătatea unei persoane, a cărei gravitate este evaluată prin zile de îngrijiri medicale de cel mult 90 de zile, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani sau cu amendă”. Termenul de prescripție este de cinci ani, iar trei ani au trecut deja, grație polițiștilor și procurorilor care lucrează pe brânci, încă din 2019. Așa că Dani Mocanu poate sta liniștit și în acest dosar și ar trebui să le mulțumească oamenilor legii, fiindcă riscul de fi condamnat în termenul legal este minim.

„Admite contestaţia privind durata procesului penal, formulată de contestatorul P. P. A.R., privind dosarul nr. 3633/P/2019, aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș. Stabileşte un termen de 6 luni de la data prezentei hotărâri, respectiv până la 16 septembrie 2022, de soluţionare de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Mureș a dosarului nr. 3633/P/2019, privind pe contestator, termen în care nu va putea fi formulată o nouă contestaţie. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Fără cale de atac. Pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părţilor și a procurorului, prin mijlocirea grefei instanței, la data de 16 martie 2022”, este decizia instanței.

Contactat de reporterii SPYNEWS, sportivul bătut a dezvăluit că scandalul sângeros a izbucnit de la un incident minor în trafic. „Eram cu mașina, în zona unui club din oraș. Din sens opus a venit altă mașină. I-am făcut semn să intre puțin în parcare, ca să pot să ies de pe strada îngustă. Ar fi trebuit ca să dau eu înapoi 300 de metri ca să treacă el, așa că l-am rugat pe șofer să îmi facă puțin loc. Atunci a coborât de pe locul din dreapta Dani Mocanu - nici măcar nu știam cine este, la momentul respectiv. A dat în mașina mea, i-a îndoit tabla. Apoi a scos un cuțit și a dat de câteva ori spre mine, amenințând că mă taie, însă fără să mă atingă. Vărul meu, care era în mașină, mi-a zis să fugim, fiindcă din mașina lui Dani Mocanu coborâseră mai mulți indivizi dubioși. Într-un moment de neatenție, Dani Mocanu mi-a tras un pumn, de mi-a rupt maxilarul. A intervenit patronul clubului, care mă cunoștea. Altfel, probabil ar fi dat și cu cuțitul”, a declarat, în exclusivitate pentru SPYNEWS, Alex Richard Podar Petho.

Scandalul sângeros a fost surprins de camerele de supraveghere, iar victima a avut nevoie de peste 40 de zile de îngrijiri medicale, fapt ce sugerează că autorul ar fi purtat în momentul agresiunii un box metalic - o armă albă asemănătoare cu cea care apare în imaginea de mai jos.
„Am avut maxilarul fracturat în trei locuri. N-am putut să mănânc timp de șapte săptămâni. M-am hrănit cu paiul. Dacă încercam să mestec, mi se umplea gura de sânge. (...) Am fost la poliție, am dat declarații, iar de atunci nu s-a mai întâmplat nimic. Probabil a intervenit cineva influent, fiindcă am auzit că Dani Mocanu este prieten cu mulți afaceriști de la noi. Am cerut urgentarea cercetărilor, în instanță, dar sunt convins că nu se va întâmpla nimic, dacă timp de trei ani au ținut dosarul pe dreapta”, a mai declarat victima lui Dani Mocanu, în exclusivitate pentru SPYNEWS.



„Frate” cu ucigașul în serie Marius Csampar
Dani Mocanu este prieten la cataramă cu Marius Csampar (foto jos), criminalul în serie care a executat șase oameni și a fost eliberat recent, pentru bună purtare. Csampar a fost pus în libertate după 20 de ani de pușcărie, deși primise o pedeapsă de 99 de ani, pentru cele șase crime.
Criminalul în serie eliberat cu 79 de ani mai devreme, chemat din nou în fața instanței / Ce a cerut tâlharul care l-a prădat pe Marius Csampar!


Ca și în dosarul cu sportivul mutilat, Dani Mocanu așteaptă prescripția infracțiunilor și în celebrul dosar DIICOT în care este acuzat de trafic de persoane - dosar în care apar și numele celor care au participat la bătaia din 2019. (EXCLUSIV / Lovitură de teatru în dosarul de crimă organizată al lui Dani Mocanu / Așteaptă prescripția faptelor)

Iată ce spuneau procurorii DIICOT, în 2018: „La data de 19.03.2018 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Dâmboviţa au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilorANTON IONEL zis “Lupu”, ANTON FLORIN, VIȘINESCU IONUȚ, MOCANU DANIEL, TĂTĂRĂSCU MARIAN-IONEL, MOCANU ROMARIO, OŢELEA IONUŢ-ALEXANDRU, BOLBOAŞĂ STELIAN, ANGHEL MARIUS-CONSTANTIN, ANTON GHEORGHE şi ANTON IOANA pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism şi spălare de bani.

Prin actul de sesizare s-a reţinut că începând cu anul 2011 și până în septembrie 2017, inculpatul Anton Ionel a inițiat și constituit un grup infracțional organizat la care au aderat inculpaţii Anton Florin, Tătărăscu Marian-Ionel, Marinescu Georgian-Iulian, Vișinescu Ionuț, Mocanu Daniel, Mocanu Romario, Bolboaşă Stelian, Anghel Marius-Constantin precum şi alţi suspecţi cercetaţi în Marea Britanie, având ca scop organizarea unei laborioase activități infracționale, acționând în mod coordonat în vederea săvârșirii infracțiunilor de trafic de persoane, proxenetism și spălare a banilor pe teritoriile României și Marii Britanii.

S-a reţinut că tinerele racolate de către inculpatul Anton Florin practicau prostituţia în Londra, fiind cazate în imobile închiriate de către membrii grupării, situate în diverse cartiere, respectiv Hendon, Colindale, Ilford, etc. În fiecare imobil practicau prostituţia cel puţin 2-3 tinere care erau supravegheate și protejate de către oamenii de încredere ai inculpatului Anton Ionel.
Pentru fiecare prostituată, unul dintre membrii grupării, a creat conturi pe site-uri de profil cu anunţuri prin care acestea îşi ofereau serviciile sexuale contra cost. Taxele de înregistare a profilurilor erau achitate de regulă din conturi bancare ale liderului grupării, dar și ale altor membri, deschise la unități bancare din Marea Britanie.
Sumele de bani obținute din proxenetism erau, de regulă, transferate în România prin societățile de profil, folosindu-se intermediari sau persoane interpuse, dar și personal de către membrii grupării care se deplasează frecvent pe ruta România-Marea Britanie.
În acest scop, inculpatul Anton Ionel a cooptat în gruparea sa pe inculpatul Anghel Marius- Constantin şi pe un alt suspect care se ocupau de identificarea unor persoane dispuse să accepte primirea de sume de bani expediați din Marea Britanie, sume de bani ce ajungeau ulterior la liderul grupului. Prin activitatea infracțională desfășurată începând cu anul 2011, inculpatul Anton Ionel şi-a achizitionat mai multe bunuri imobile şi bunuri mobile în municipiului Bucureşti. Din cercetările efectuate în cauză a reieșit că inculpatul Anton Ionel a fost ajutat în activitatea infracțională de spălare a banilor de către fratele său, inculpatul Anton Florin dar și de părinții săi, inculpații Anton Ioana și Anton Gheorghe, persoane care și-au atribuit în proprietate bunuri achiziționate de către liderul grupării din banii proveniți din activitățile ilicite, cunoscând proveniența acestor sume de bani, un rol foarte important în coordonarea activității de spălare a banilor având-o de fapt fratele său, inculpatul Anton Florin.

În vara anului 2016, inculpatul Anton Ionel a intrat în relaţii infracţionale cu inculpatul Mocanu Daniel și fratele acestuia,inculpatul Mocanu Nando- Ionuț, ambii fiind implicați în activităţi de proxenetism. Astfel, inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat inculpatului Anton Ionel o persoană de sex feminin, cetățean român cu domiciliul în Republica Moldova, ce anterior practicase prostituţia în Dublin, Irlanda, şi care mai apoi, la sfârşitul anului 2016, a practicat prostituția sub protecţia grupării într-una dintre locațiile închiriate din Londra. S-a reţinut că inculpatul Mocanu Daniel i-a plasat periodic prostituate de lux inculpatului Anton Ionel, pentru a întreţine raporturi sexuale, o parte din sumele de bani revenind inculpatului Mocanu Daniel. Materialul probator administrat în cauză a relevat existența grupului infracțional, precum și organizarea acestuia, membrii grupării acționând în mod concertat sub coordonarea lui Anton Ionel pentru realizarea activității infracționale și obținerea de venituri ilicite.
Totodată, în perioada 2011- 2015, la acest grup infracţional au aderat şi alţi suspecţi a căror activitate infracţională a constat în racolarea şi exploatarea unor tinere tot în Marea Britanie, sub protecţia inculpatului Anton Ionel. În scopul determinării mai facile la practicarea prostituției și pentru asigurarea „loialității” tinerelor față de membrii grupării, aceștia au iniţiat și au menținut aparente relații de iubire după metoda cunoscută „lover-boy”, interesul urmărit de către membrii grupului fiind acela de a exploata victimele o perioadă cât mai îndelungată de timp și de a obține sume cât mai mari de bani”.

Citește și: Prostituatele și proxenetul care au ucis o femeie, au băgat-o în valiză și au incendiat-o, condamnați definitiv / Ce a decis Curtea de Apel București!

În articolul
EXCLUSIV / Dani Mocanu, dosar penal după ce a desfigurat un fotbalist / „M-a atacat cu un cuțit și mi-a rupt maxilarul, de am mâncat șapte săptămâni cu paiul!” / Anchetatorii, acuzați la tribunal de mușamalizarea cazului
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Comisarul lăsat să protejeze interlopii, eliberat din arest / S-a rezolvat și asta
Stiri interne • ieri la 22:50
Comisarul lăsat să protejeze interlopii, eliberat din arest / S-a rezolvat și asta
  • Comisarul care mușamaliza dosarele interlopilor face Paștele acasă
  • Judecătorii i-au eliberat pe toți din arest
  • Comisarul Călin Vasile a fost lăsat să comită infracțiunile de șefi și de procurori
Bianca Iordache se pregătește de naștere! Relația dintre ea și tatăl copilului său s-a îmbunătățit: ”Ește tot ce și-a dorit vreodată”
Showbiz intern • ieri la 22:49
Bianca Iordache se pregătește de naștere! Relația dintre ea și tatăl copilului său s-a îmbunătățit: ”Ește tot ce și-a dorit vreodată”
  • Bianca Iordache se pregătește de naștere
  • Care este relația dintre ea și tatăl fetiței sale
  • Declarații exclusive
Ce își dorește soțul Cristinei Spătar, iar artista nici nu vrea să audă! Cântăreața face declarații exclusive / VIDEO
Showbiz intern • ieri la 22:49
Ce își dorește soțul Cristinei Spătar, iar artista nici nu vrea să audă! Cântăreața face declarații exclusive / VIDEO
  • Ce își dorește soțul Cristinei Spătar
  • Artista nici nu vrea să audă
  • Declarații exclusive
Cabral știe ca 1 Mai se petrece întotdeauna pe litoralul românesc! În compania cui se distrează prezentatorul TV / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 22:49
Cabral știe ca 1 Mai se petrece întotdeauna pe litoralul românesc! În compania cui se distrează prezentatorul TV / PAPARAZZI
  • Cabral știe ca 1 Mai se petrece mereu pe litoralul din România
  • Cum a fost surprins prezentatorul TV de paparazzii noștri
Mircea Julean știe cum să-și răsfețe iubita! Cât de bine se înțelege fostul soț al lui Sore cu actuala parteneră / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 22:49
Mircea Julean știe cum să-și răsfețe iubita! Cât de bine se înțelege fostul soț al lui Sore cu actuala parteneră / PAPARAZZI
  • Cum își răsfață Mircea Julean iubita
  • Fostul soț al lui Sore, foarte atent la partenera lui
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce echipă a câștigat batte-ul cu numărul 6: „O emoție...”. Preparatele au fost degustate de Taraful Clejanilor / VIDEO
Emisiuni TV • ieri la 22:24
Chefi la cuțite, 1 mai 2024. Ce echipă a câștigat batte-ul cu numărul 6: „O emoție...”. Preparatele au fost degustate de Taraful Clejanilor / VIDEO
  • Echipa care a câștigat batte-ul cu numărul 6
  • A fost o probă strânsă în această seară
Vezi toate știrile noi
Recomandări
Sonia, o şoferiţă de 19 ani, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat într-un TIR în drum spre casă. Maşina, cadou de la părinţi, a devenit capcană mortală
recomandare pe observatornews.ro
Sonia, o şoferiţă de 19 ani, şi-a pierdut viaţa după ce a intrat într-un TIR în drum spre casă. Maşina, cadou de la părinţi, a devenit capcană mortală
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
recomandare pe as.ro
Ajuns la sapă de lemn, într-un azil pe care nu îşi permite să îl plătească, Irinel Columbeanu a primit cea mai bună veste!
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol!  ''Mi se pare aberant''
Romania TV
Gabriela Cristea și Tavi, momente teribile în această dimineață, în Italia. Totul s-a întâmplat la ora 5.30. Au fost în mare pericol! ''Mi se pare aberant''
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Romania TV
Medicul Tudor Ciuhodaru, veşti de ultimă oră despre Florin Piersic: Prognosticul la un astfel de pacient este rezervat
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!”
recomandare pe antena3.ro
Cum să îți asiguri venituri la bătrânețe fără să te bazezi pe pensie: ”Cu asta ar trebui să începem!”
Horoscop 2 mai 2024. Taurii obțin succesul dorit, Peștii găsesc răspunsuri în situații dificile
recomandare pe antena3.ro
Horoscop 2 mai 2024. Taurii obțin succesul dorit, Peștii găsesc răspunsuri în situații dificile
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
recomandare pe antena3.ro
Pască cu brânză în aluat pufos de cozonac. Ingredientul care face ca aluatul să fie identic cu cel de la coferărie
De la ce vârstă trebuie să se spovedească copiii. Ce trebuie să facă în ziua împărtășaniei
recomandare pe playtech.ro
De la ce vârstă trebuie să se spovedească copiii. Ce trebuie să facă în ziua împărtășaniei
Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Multe gospodine evită acest ingredient
recomandare pe playtech.ro
Se pune sau nu mazăre în salata de boeuf? Multe gospodine evită acest ingredient
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
recomandare pe redactia.ro
Tragedie pentru Tzancă Uraganu. Nepotul manelistului a murit la o vârstă fragedă
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
recomandare pe redactia.ro
Gianina din Las Fierbinți este însărcinată. Ce se întâmplă cu rolul ei din serialul care a făcut istorie la Pro TV
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
recomandare pe Ciao.ro
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul tuturor! Antonia eşti o norocoasă!
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
recomandare pe shtiu.ro
De ce evreii nu cred în Iisus Hristos? 'Nu este Mesia!' 5 motive pentru care nu-l recunosc ca pe Mesia
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
recomandare pe bzi.ro
Codin Maticiuc a rămas fără telefon în autobuz! „Cumva i-am și simțit!”
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
recomandare pe bzi.ro
Clipe de coșmar trăite de Ramona Olaru în Egipt! Și-a pierdut pașaportul și a fost victima unui accident rutier
Record halucinant! Datoria publică a României a crescut cu 8 miliarde de euro!
recomandare pe dailybusiness.ro
Record halucinant! Datoria publică a României a crescut cu 8 miliarde de euro!
Schimbări în Codul Muncii! Românii care NU vor mai fi obligați să muncească în tura de noapte
recomandare pe dailybusiness.ro
Schimbări în Codul Muncii! Românii care NU vor mai fi obligați să muncească în tura de noapte
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
recomandare pe Jurnalul.ro
Pensii mai mari pentru foștii CAP-iști și mai puțini ani de muncă pentru mame
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
recomandare pe a1.ro
Ce a putut găsească o mamă în camera fiicei care spunea că aude „monștri”. Trăiau în peretii casei!
Close