EXCLUSIV / Încă o lovitură pentru familiile victimelor din „Dosarul Caracal” / Nu mai au nicio șansă!
De Narcis Voica.
Publicat pe 23.11.2020 la 23:50
Actualizat pe 23.11.2020 la 23:52
După ce autoritățile și-au demonstrat incompetența de mai multe ori în celebrul „Dosar Caracal” și i-au umilit în ultimul hal pe părinții îndoliați, amendându-i și luându-i cu duba, ca pe niște infractori periculoși, familiile victimelor au primit și lovitura de de grație: dosarul va fi judecat de profesioniștii din județul lui Gheorghe Dincă.
- Părinții victimelor lui Gheorghe Dincă primesc lovitură după lovitură
- Lăsați fără copii de „monstrul din Caracal” și umiliți de procurori, părinții sunt obligați să accepte situația
- Magistrații au respins cerererea depusă de mama Luizei Melencu
Zilele trecute, și încercarea Monicăi Melencu de a muta dosarul de la Craiova a eșuat. Și, ca s-o sature de făcut reclamații, judecătorii mărinimoși au pus-o pe femeia căreia i-a fost ucisă fata să plătească și cheltuielile de judecată. Mai ales că aceasta s-a obișnuit cu amenzile de la DIICOT, care au trimis „gorilele” de la jandarmerie să o ia pe sus pe mama îndoliată, fiindcă n-a vrut să stea la cheremul procurorilor. „Respinge, ca inadmisibilă, cererea de strămutare formulată de petenta Melencu Monica Georgeta. În baza art 275 alin 2 Cpp ,obligă petenta la 25 lei cheltuieli judiciare avansate de stat. În baza art. 275 alin. 6 C.p.p., onorariile apărătorilor desemnaţi din oficiu pentru intimaţii-inculpaţi Dincă Gheorghe şi Risipiţeanu Ştefan, rămân în sarcina statului. Fără cale de atac”, au decis judecătorii.
Același verdict l-au primit și părinții Alexandrei Măceșanu, fata ucisă cu ajutorul poliției, care a abandonat-o în mâinile criminalului. La fel ca și în cazul Monicăi Melencu, Curtea de Apel Craiova i-a obligat pe Ion şi Tudoriţa Măceşanu să plătească şi cheltuielile judiciare, câte 25 de lei de fiecare, fiindcă au avut tupeul să deranjeze ditamai instanța. În schimb, cel care a răpit-o pe fetița soților Măceșanu, a violat-o, a ucis-o cu acordul statului român și i-a incendiat cadavrul a avut parte de avocat din oficiu, plătit din banii contribuabililor. Adică și din banii soților Măceșanu.
La momentul respectiv, după verdictul magistraților, Alexandru Cumpănaşu a transmis câteva cuvinte în numele familiei Măceșanu, anunţând că va depune plângere la CSM privind modul în care s-a judecat cererea de strămutare. „Ne abținem de la comentarii și supoziții ce ar fi putut stă la baza acestei hotărâri însă o considerăm vădit nedreaptă și în calitate de persoană împuternicită notarial de către familie, voi depune plângere la CSM cu privire la modul în care s-a judecat solicitarea de strămutare a judecării cauzei. Pentru moment, comunicăm doar surprinderea și nemulțumirea față de această decizie, luată în ciuda multiplelor elemente vădite de posibilitate a influențării procesului la Tribunalul Olt reliefate atât de familie, cât și de mass-media, în ultimele luni”, a transmis familia Alexandrei, prin intermediul lui Alexandru Cumpănaşu.
Probe distruse sub nasul judecătorilor
Mașina pe care Gheorghe Dincă o folosea pentru a ademeni și răpi fete de pe stradă a fost făcută praf chiar de către anchetatori, apoi scoasă la vânzare, pe internet, sub nasul judecătorilor. Conform unor site-uri de anunțuri auto, instituția care a încercat să scape cât mai rapid de proba-cheie din dosarul Caracal este Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Cu toate că, teoretic, mașina era funcțională în momentul în care Alexandra Măceșanu a fost răpită de pe stradă de Dincă, ANABI a explicat în anunțurile postate pe internet că aceasta este nefuncțională, iar interiorul este deteriorat și demontat. Mai mult, anunțurile sunt și în prezent active, deși o instanță a decis deja ca autoturismul să nu fie valorificat. Ca să vândă cât mai rapid mașina lui Dincă, ANABI a cerut un preț derizoriu - 1.000 de lei -, iar dacă familia Luizei Melencu nu ar fi cerut în instanță oprirea licitației, una dintre cele mai importante probe din dosarul Caracal s-ar fi pierdut definitiv. „Admite contestaţia, formulată de contestatorii părţi civile Melencu Monica Georgeta şi Iordache Stelian împotriva măsurii asiguratorii dispuse prin ordonanţa procurorului DIICOT – Structura Centrală din data de 11 noiembrie 2019, în dosarul de urmărire penală nr. 2491/D/P/2019 prin care s-a dispus valorificarea anticipată a bunurilor mobile ce fac obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 şi, pe cale de consecinţă, dispune ca bunul mobil reprezentat de autoturismul marca Renault Megane cu nr. de înmatriculare OT-48-WYW, serie şasiu VF1KM1R0H35632564, ce a făcut obiectul măsurii asiguratorii a sechestrului, instituită prin ordonanţa nr. 2491/D/P/2019 din data de 29. 08. 2019, să nu fie valorificat de către Administraţia Naţională de Administrare a Bunurilor Indisponibilizate. Definitivă”, au decis judecătorii. Acum, după ce mașina a trecut prin mai multe mâini, este interesant de văzut ce vor face anchetatorii dacă Dincă solicită o nouă expertiză a autoturismului.